Pregătiri pentru valul 4 al pandemiei, când virusul iese din vacanța în...

Pregătiri pentru valul 4 al pandemiei, când virusul iese din vacanța în care l-a trimis Iohannis

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a convocat miercuri, 4 august, o întâlnire cu managerii unităților spitalicești hunedorene.

 

La discuțiile care au avut loc la Instituția Prefectului – Județul Hunedoara au participat și subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell precum și directorul Direcției de Sănătate Publică, Sebastian Mezei.

Potrivit informărilor prezentate de manageri, spitalele și sanatoriile din județul Hunedoara sunt pregătite pentru situația în care va crește numărul pacienților diagnosticați cu „COVID”.

Dotarea cu aparatură și tehnică medicală specifică acestei infecții este bună dar, din punct de vedere al resursei umane, numărul medicilor specialiști ATI este insuficient. Acolo unde este nevoie s-au organizat concursuri pentru ocuparea acestor posturi dar nu au fost medici care să participe la concursuri.

Pentru a asigura creșterea calității actului medical, Guvernul României a alocat pentru spitalele din județul Hunedoara, prin Casa de Asigurări de Sănătate, pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri financiare mai mari cu aproape 10 milioane lei față de sumele alocate în aceeași perioadă a anului trecut.

Pe parcursul întâlnirii, prefectul Călin Petru Marian a solicitat managerilor să continue discuțiile cu personalul medical referitoare la vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-COV-2. Până acum procentul cadrelor medicale care au fost vaccinate sau au trecut prin boală este de aproximativ 50%.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii