Precizări din partea Instituției Prefectului – Județul Hunedoara

Precizări din partea Instituției Prefectului – Județul Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Comitetul Național Pentru Situații de Urgență a adoptat în data de 05.10.2020 Hotărârea nr. 47 care stabilește unele măsuri în domeniul sănătății publice.

 

La articolul 2 al hotărârii se prevede că:

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/ pelerinilor din alte localități.”

De asemenea, articolul 5 prevede:

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, au obligația analizării modului de desfășurarea a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/ telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.”

În județul Hunedoara, la această dată, în 16 localități se înregistrează o  incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor, care depășește 1,5/ 1.000 de locuitori.

Totodată, conform deciziilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în aceste localități  se restricționează sau se menține restricția pentru activități cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum pentru produsele alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unități de cazare, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor.

Ieri, prefectul județului, Vasilică Potecă, și medici ai  D.S.P. Hunedoara au analizat împreună situația epidemiologică pentru fiecare localitate în parte. Urmează ca, în urma acestei analize, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să se întâlnească joi, 08.10.2020, pentru a adopta o nouă hotărâre privind măsurile care se iau în fiecare localitate, în funcție de incidența cazurilor pozitive raportate la 1.000 locuitori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii