Pompierii şi salvamontiştii au ajuns sâmbătă în cea mai izolată localitate din...

Pompierii şi salvamontiştii au ajuns sâmbătă în cea mai izolată localitate din judeţ

Timp de citire: un minut

Cea mai izolată localitate din judeţul nostru este Vadu Dobrii, din Munții Poiana Ruscă. Oamenii locului ştiu că iarna aduce cu ea multe greutăţi. Aproape în fiecare an drumurile sunt blocate de nămeţi şi accesul este restricţionat cu zilele. Şi iarna aceasta au fost zile grele pentru cei câţiva localnici care trăiesc în Vadul Dobrii, comuna Bunila.

Cu toate că nu au semnalat autorităţile şi nu s-au plâns că le este greu, ori că nu au mâncare şi apă, echipele de intervenţie ale ISU Hunedoara şi Salvamont Hunedoara au dat o fugă în localitate să vadă dacă sunt persoane care au nevoie de ajutor.

Satul din Ţinutul Pădurenilor, aflat la peste 60 de kilometri de municipiul Hunedoara, a fost lovit de viscol, iar drumurile au rămas îngropate în nămeţi. Echipa, alcătuită din cinci pompieri şi doi salvamontişti, a înaintat prin zăpada de peste o jumătate de metru, cu ajutorul a două şenilate aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a Serviciului Salvamont Hunedoara.

Echipa de intervenţie a fost echipată şi cu o trusă medicală cu ajutorul căreia au verificat glicemia, tensiunea şi ritmul cardiac al oamenilor. Pe lângă ajutorul medical, echipajul mixt a oferit şi peste 200 de pâini achiziţionate de Asociaţia pompierilor „Salvatorii Hunedoreni” şi de Primăria Comunei Bunila. Pompierii şi salvamontiştii au fost pregătiţi chiar să transporte, cu ajutorul şenilatelor, persoane cu diferite afecţiuni medicale, dacă situaţia o impunea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii