Pompierii Aurelian Mureșan de la Băița și Florin Ocolișan de la Deva,...

Pompierii Aurelian Mureșan de la Băița și Florin Ocolișan de la Deva, premiați de inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara

Timp de citire: un minut

Doi pompieri au fost premiați pentru acte de curaj și implicarea de care au dat dovadă anul trecut.

Prin ordinul inspectorului șef titlul „Salvatorul de onoare al anului„ a fost acordat plutonierului major Aurelian Mureșan de la Detașamentul de Pompieri Deva, Punctul de Lucru Băița. Aurelian Mureșan a fost martorul unui accident rutier în județul Brașov, în timp ce se afla în timpul liber. Pompierul a spart parbrizul autoturismului, a pătruns la rănit, s-a asigurat că nu i se agravează starea, în cazul în care este scos, și a decis să-l extragă în siguranță. Până la sosirea echipajelor de intervenție, paramedicul hunedorean a folosit trusa medicală a autoturismului pentru a opri hemoragia bărbatului rănit.

Prin ordinul inspectorului șef titlul „Pompierul de onoare al anului 2017„ se acordă domnului plutonierul major Florin Ocolișan, de la Detaşamentul de Pompieri Deva. Acesta și-a salvat vecinul căzut într-o fântână, îngustă și adâncă de aproape 10 metri. Având o experiență de peste un deceniu în domeniul situațiilor de urgență, pompierul știa, că până la sosirea echipajului de intervenție de la Detașamentul Deva, starea bărbatului ar fi putut deveni critică și a decis să coboare în fântână fiind asigurat cu o coardă de localnici. După ce a evaluat starea de sănătate a bărbatului și s-a asigurat că victima poate fi extrasă în condiții de siguranță a realizat un dispozitiv de extracție și a reușit, cu ajutorul localnicilor, să scoată victima la lumină. Bărbatului i-au fost acordate măsuri de prim ajutor iar după sosirea echipajelor de intervenție a fost transportat cu o ambulanță în stare stabilă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Deva.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara a mai acordat diplome de onoare domnilor Petru Mărginean, Tănase Popa, Sorin Adrian Vasilescu și Corinnei Lădar.

Inspectorul general al I.G.S.U., colonelul Daniel Dragne, a acordat distincții lt.col. Viorel Demean, mr. Cristian Lomonar, mr. Răzvan Stancu și prefectului județului Hunedoara, Fabius Kiszely.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii