Polițiștii i-au prins / Vindeau ecstasy cu 25 de lei

Polițiștii i-au prins / Vindeau ecstasy cu 25 de lei

Timp de citire: 2 minute

Traficul de droguri de risc și mare risc a crescut atât de mult, încât zilnic auzim de descinderi ale polițiștilor la persoane bănuite de astfel de fapte. Pe de altă parte, drogurile au ajuns să se vândă atât de ieftin, încât orice tânăr și le poate permite liniștit din bani de buzunar primiți zilnic. În ultima zi din februarie polițiști au prins în flagrant doi traficanți.

Pe 1 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, au documentat activitatea infracțională a unor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Astfel, la data de 1 martie 2024, a fost dispusă reținerea a 3 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2023 – februarie 2024, acestea ar fi comercializat direct sau ar fi intermediat vânzarea de droguri de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy) către consumatori din județele Hunedoara și Arad.

Joi, 29 februarie 2024, doi dintre cercetați au fost prinși în flagrant delict, după ce au comercializat 500 de comprimate XTC (ecstasy) cu 25 lei pentru o tabletă.

În urma controlului efectuat asupra acestora, dar și în interiorul autoturismului în care se aflau, au fost găsite și ridicate cantități de canabis, cocaină, alte 20 de comprimate ecstasy, un grinder și sume de bani în lei.

Materialul probator administrat în cauză a reliefat că aceștia ar fi cumpărat drogul de mare risc, în scopul revânzării, de la cel de al treilea cercetat în cauză. În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia, în județul Cluj, au fost identificate și ridicate 14 borcane și recipiente din sticlă conținând canabis, ciuperci halucinogene și substanțe cristaline (3-CMC), comprimate MDMA, mai multe pungi, de diferite dimensiuni (parte vidate) conținând alte cantități de canabis, cocaină, comprimate, substanțe tip cristal, folii din material plastic, folosite pentru vidat, grindere, aparat de vidat la cald și dispozitiv metalic de presare, obiecte purtătoare de urme de materie vegetală și substanță, 13.700 de lei și 2.800 de euro, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a cercetaților, pentru 30 de zile.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii