Poliţia Locală Deva, la solicitarea instituțiilor școlare, intervine în cazurile de absenteism

Poliţia Locală Deva, la solicitarea instituțiilor școlare, intervine în cazurile de absenteism

Timp de citire: un minut

Colaborarea instituțiilor statatului pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar este un demers cu rezultate bune. La Deva, Poliția Locală răspunde prompt sesizărilor din partea instituțiilor școlare.

Împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei municipiului Deva au intervenit în trei cazuri de absenteism şcolar înregistrate la Colegiul Tehnic “Transilvania”. Familiile celor trei elevi au fost atenţionate cu privire la frecvenţa redusă la cursuri a copiilor. Totodată, le-au fost aduse la cunoştinţă prevederile Legii educaţiei naţionale, care îi obligă să asigure prezenţa la cursuri a elevilor, pe perioada învăţământului obligatoriu. În caz contrar, legea prevede sancţionarea contravenţională a părintelui sau tutorelui legal cu amendă între 100 şi 1.000 de lei sau muncă echivalentă în folosul comunităţii.

Poliţia Locală Deva desfăşoară, în unităţile de învăţământ acţiuni menite să descopere din timp elevii aflaţi în situaţie de risc. Peste 50 de elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” şi Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” au participat, joi şi vineri, împreună cu profesorii-diriginţi, la activităţi de informare privind sancţiunile contravenţionale aplicabile în cazul abandonului şcolar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii