Podul peste Jiu, de pe str. Cucului / A intrat în reparaţii

Podul peste Jiu, de pe str. Cucului / A intrat în reparaţii

Timp de citire: un minut
Strada Cucului din Petroşani se află în zona Golgota şi se formează din centura Petroşaniului, mai jos de mina Livezeni. Strada este lungă, stradă de pământ, care duce către câteva gospodării.
Drumul este străbătut şi de Jiul de Est, peste care accesul este asigurat de un pod de lemn. Podul s-a deteriorat, iar toamna aceasta a fost dat în lucru. Lucrările de reparaţii necesare constau în demontarea de pe pod a traverselor din lemn de esenţă tare. Sunt 410 traverse ce trebuie demontate. Cele care sunt încă bune se vor refolosi, celelalte vor fi înlocuite. În jur de 185 de traverse noi vor fi instalate, de 4 metri lungime, cu secţiunea de 20×24 cm, din lemn de fag.  Se va curăţa noroiul care s-a adunat pe straturile rutiere, cam pe 148 de metri pătraţi. Va fi refăcut podina de uzură executată la podul de serviciu, din dulapi de fag de 4 cm grosime.
Lucrările sunt realizate de o firmă din Ribiţa, care va fi plătită cu 108.000 lei. Firma are obligaţia să asigure transportul materialelor şi a semifabricatelor cu autocamionul, să transporte pământul şi molozul rezultat în urma lucrărilor la 10 kilometri distanţă, pe un loc amenajat de depunere a resturilor vegetale, de asemenea, trebuie să aibă în dotare excavator pentru realizarea lucrărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii