Din discuția purtată cu primarul Vasile Jurca, legată de pierderile uriașe de circa 500.000 lei la Ambulatoriul din Petrila, suportate doar de Primăria Petroșani, a reieșit faptul că administrația petrileană este de acord să suporte frățește această pierdere. Oricum, această stare de fapt nu mai poate dura la nesfârșit, contribuabilii petroșeneni fiind foarte nemulțumiți de faptul că din banii lor este întreținut actul medical într-o altă localitate.
„Așa este normal. Dacă există bază legală nici nu stăm pe gânduri, deoarece atât Ambulatoriul de specialitate, cât și spitalul au o mare adresabilitate din partea cetățenilor Petrilei, iar dacă rețineți, noi niciodată nu ne-am dorit să rămânem în oraș fără spital sau cabinete de specialitate atât de necesare locuitorilor noștri. Dar vreau să clarific ceva ce poate s-a înțeles greșit la ședință… Salariile la Ambulatoriu nu sunt plătite din bugetul Primăriei Petroșani, ci de Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Cu toate acestea, există un deficit din cauza contractului de finanțare încheiat cu cei de la casa de asigurări de sănătate, dumnealor ar trebui să primească la Petroșani mai mulți bani și nu se întâmplă asta, din păcate. Aici e problema. Dar, repet, dacă există bază legală, noi vom suporta jumătate din această pierdere. Mai mult, vrem ca anul acesta pe lista de achiziții să fie trecută și achiziția unui lift exterior pentru clădirea spitalului. Din discuțiile purtate cu domnul manager al S.U.P. și cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, am înțeles că pentru reacreditarea spitalului de urgență, care va fi la finalul anului acesta sau anul viitor, trebuie ca la spitalul nostru – ce aparține de S.U.P. – să avem și acest lift, fiind una din condiții. Ca atare vom cuprinde în bugetul de anul acesta și banii pentru achiziționarea acestui lift. Din ce am înțeles, el va costa undeva în jurul a 20.000 de euro și îl vom achiziționa și monta cu siguranță. Facem și noi tot ce putem numai ca să avem spitalul și ambulatoriul în funcțiune, cum e și normal într-un oraș unde avem atâția bolnavi cronici, bătrâni și atâtea sate aparținătoare, oamenilor fiindu-le greu să se deplaseze atâta drum până la Petroșani sau mai știu eu unde. Alaltăieri la Deva am discutat în mare cu primarul Petroșaniului aceste probleme și altele legate de cele două obiective medicale de pe raza localității noastre și am stabilit împreună că urmează în cât mai scurtă vreme să ne întâlnim și să discutăm punct cu punct toate detaliile rezolvării tuturor problemelor existente”, a menționat edilul petrilean.
Iată că se pare că această problemă ridicată recent de managerul S.U.P. este pe cale să găsească o rezolvare pe cale amiabilă, cum e și normal între două comunități locale vecine. Păcat că a trecut atâta timp…