Pictură, culoare, muzică, versuri, înaltă ţinută artistică… / Vernisajul expoziţiei de la...

Pictură, culoare, muzică, versuri, înaltă ţinută artistică… / Vernisajul expoziţiei de la Casa de Cultură a Studenţilor Petroşani a fost o reuşită

Timp de citire: 2 minute

Vernisajul expoziţiei „Între profesie şi… pasiune – Anotimpuri şi… suflet!!!”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani a adunat joi, 23 februarie, începând cu ora 17:00, mai multă lume ca la evenimente similare. Semn că, la Petroşani, cultura atrage, contrar a ceea ce se spune câteodată, că „vin la astfel de acţiuni o mână de oameni”. Dar şi un semn că trebuie mers înainte cu astfel de acţiuni, mai cu seamă că la evenimentul de la parterul Casei de Cultură a Studenţilor au fost prezenţi, pe lângă oameni de cultură şi foarte mulţi tineri. Printre invitaţi a putut fi văzut şi primarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi, prezent pentru prima dată în acest an la o acţiune culturală, alta decât cele organizate de primărie. 

Cum spuneam şi în materialul prezentat săptâmâna trecută, prin care ZVJ a promovat evenimentul, expoziţia a cuprins lucrări de grafică şi pictură pe sticlă, tip vitraliu, toate fiind lucrări ale talentatului artist plastic şi profesor clujean, Petru Gorea, profesor de biologie la Şcoala Gimnazială „Ioan Gorea” din Cluj-Napoca şi monitor în cadrul Asociaţiei de Turism pentru Tineret „Adeona” din acelaşi municipiu de pe malurile Someşului, absolvent al Şcolii de Artă Cluj-Napoca. Lângă expoziţia profesorului clujean a expus diorame pe aceeaşi temă şi petroşeneanul Nicolae Nicoară, o mai veche cunoştiinţă a noastră, instructor de dansuri în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani, cu rezultate remarcabile cu Ansamblul artistic „Parângul” la concursurile de dans folcloric din toată ţara în ultimii ani. Invitaţii au savurat pe lângă aceste două expoziţii şi fabulele autorului petroşenean Dan Piscureanu, precum şi momentele de muzică folk susţinute de cantautorul clujean Ionuţ Mangu.
„Manifestarea culturală de azi a avut ca temă anotimpurile, percepute ca o incursiune ce explorează registrul alternanţei direct observabile din natură şi ca o incursiune în universul interior al celor patru creatori. Anotimpurile create cu sufletul, ca să spun aşa, sunt un prilej de încântare vizuală şi auditivă, transgresând clipa de cataris şi devenind un îndemn artistic, educaţional şi valorizator mai ales pentru publicul tânăr prezent la eveniment într-un număr destul de mare. În aşteptarea primăverii, cred că acţiunea de azi a fost bine primită de public, de iubitorii de cultură, acest eveniment deschizând practic seria evenimentelor de primăvară pe care noi dorim să le organizăm şi în acest an”, a declarat pentru ZVJ, reprezentantul organizatorilor evenimentului, doamna profesor Lavinia Hulea, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani.

de Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii