Petroșaniul și Orăștia, nominalizare pentru  secțiunea ” Investiții în sănătate”  la Gala...

Petroșaniul și Orăștia, nominalizare pentru  secțiunea ” Investiții în sănătate”  la Gala Asociației Municipiilor din România

Timp de citire: 2 minute

Luni, 6 noiembrie, Ateneul Român a găzduit prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România. Desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis. Au fost premiate performanțele  în 10 domenii de interes pentru administraţia locală: educație, sănătate, transport , iluminat public, sisteme de încălzire, promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență.

La gală au participat primarii Petroșaniului, Tiberiu Iacob- Ridzi, și cel al Lupeniului, Lucian Resmeriță, dar și alți primari din județ, cum ar fi primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, primarul Orăștiei Ovidiu Bălan, și primarul Bradului, Florin Cazacu.

Petroșaniul a fost nominalizat alături de municipiile Craiova și Orăștie pentru investițiile în sănătate. Premiul a fost câștigat de Craiova, dar nominalizarea a însemnat mult pentru administrația locală, pentru că recunoaște demersurile continue și susținute pentru sistemul local de sănătate.  În primul rând administrația locală a asigurat partea ei de finanțare pentru realizarea noului spital, a investit în ambulatoriul de specialitate, și a răspuns nevoilor sistemului de sănătate, în măsura în care a putut.

Spitalului de Urgenţă Petroşani i-au fost alocate şi finanţate pentru cheltuieli de natura investiţiilor, prevederi bugetare în sumă totale de 24.418 mii lei, din care 7.919 mii lei pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale. Suma de 16.499 mii lei a fost pentru lucrări de intervenţii de natura reparaţiilor capitale, reparații care durează deja de doi ani, și care se derulează greu din cauza finanțărilor greoaie.

La Orăștie, tot prin investiții ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a realizat dotarea Spitalului Municipal Orăştie cu aparatură de înaltă performanţă şi mobilier medical, în cuantum de circa un milion de euro.

”Evenimentul de astăzi (luni, 6 noiembrie, n.r.)  Gala Asociației Municipiilor din România – organizat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, a adus o nominalizare municipiului Petroşani pentru secțiunea investiții în sănătate, recunoaştere care vine să întărească certitudinea că, la Petroşani, sănătatea este unul dintre cele mai importante domenii”, a menționat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

 “Am participat la prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România, o gală ce premiază rezultate notabile în anumite domenii din administraţia publică locală. Şi, fiindcă eu cred că administraţia publică locală trebuie să fie performantă şi aceste performanţe trebuie cunoscute, am acordat Înaltul Patronaj acestei prime Gale şi cred că este bine ca publicul să vadă cum anumite administraţii reuşesc realmente să performeze pentru comunităţile lor ”, a declarat Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Președintele României, cunoscător al administrației locale, a menționat că administraţia publică are nevoie de o schimbare consistentă de paradigmă, bazată pe o viziune pe termen lung, care să nu mai sufere întreruperi determinate de frecventa schimbare a guvernanţilor. Schimbarea întregii baze a Codului Fiscal fără ca aceste lucruri să fie discutate în detaliu cu autorităţile locale nu este de bun augur, și mizează pe primari  să îi convingă pe guvernanţi că lucrurile pot fi rezolvate şi mai bine.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii