Petroșaniul – „scenariul roșu”

Petroșaniul – „scenariul roșu”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

 Profesorii sunt revoltați  O întrebare pentru Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara: De ce trebuie ca profesorii și învățătorii să fie expuși și să devină carne de tun, atunci când incidența cazurilor se apropie de 4 la mie?

 

Printr-un Comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Petroșani aflăm că s-a reluat dezinfecția în spațiile publice din localitate.

Deși Petroșaniul depășește în acest moment rata de incidență de 3 la mie, apropiindu-se de 4, și s-a trecut la „scenariul roșu”, școlile vor rămâne deschise. O hotărâre luată în laboratoarele „înalte” ale tembelismului județean, care revoltă cadrele didactice petroșenene. Nimeni nu înțelege de ce trebuie ca profesorii și învățătorii să fie expuși și să devină carne de tun. Oare dacă ei se vor îmbolnăvi și, Doamne ferește vor muri, cine îi va mai învăța pe elevi? Cine va răspunde pentru aceasta?

Din păcate, HoReCa rămâne din nou cea mai afectată, activitatea din interiorul locațiilor fiind întreruptă din nou până la noi ordine.

Există o discrepanță între tratamentul aplicat HoReCa și școlilor, mai ales că s-a observat că, de când s-au deschis școlile, numărului cazurilor de COVID 19 a explodat, nu de când s-au deschis restaurantele.

 

„Conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, începând de miercuri, 3 martie 2021, municipiul Petroșani intră pe scenariul roșu ca urmare a creșterii numărului cazurilor de COVID – 19, astfel că unitățile din industria HoReCa își suspendă pentru moment activitatea în interiorul clădirilor.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Petroșani, convocat marți, 2 martie 2021 de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi în calitate de președinte al CLSU, a aprobat mai multe măsuri de protecție sanitară, în contextul creșterii incidenței cazurilor de COVID – 19.

Astfel, ca urmare a hotărârii adoptate de CLSU Petroșani, au fost reluate acțiunile de dezinfectare a scărilor de bloc, iar recipientele pentru dezinfectanți montate în scările blocurilor vor fi reumplute. De asemenea, este reluată acțiunea de dezinfectare a spațiilor publice și a instituțiilor din subordinea Primăriei Municipiului Petroșani, în timp ce evoluția fenomenului pandemic este atent monitorizată.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Petroșani a fost convocat pe fondul creșterii numărului de infectări cu SARS – CoV – 2. Este pentru a treia zi consecutiv când numărul cazurilor este de peste 3 la 1.000 de locuitori.

„Am primit astăzi și hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu precizarea că aceste hotărâri se dau marțea și vinerea. Marțea hotărârile sunt legate de toate celelalte activități, inclusiv HoReCa, iar vinerea este emisă hotărârea pentru școli. În aceste condiții, la Petroșani școlile rămân deschise până vineri și mergem pe același scenariu de vinerea trecută, când eram sub 3 la mie. Dacă incidența cazurilor nu scade sub 3 la mie, vineri vom primi hotărârea care stabilește noi măsuri pentru unitățile de învățământ”, a precizat în cadrul ședinței CLSU primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pe de altă parte, conform hotărârii CJSU Hunedoara, începând de miercuri, 3 martie 2021, în municipiul Petroșani se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Este interzisă și organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte”se arată în comunicatul transmis marți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii