Petroșani / Totul despre cele 33 de taxe locale din 2022

Petroșani / Totul despre cele 33 de taxe locale din 2022

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

Deși de la Primăria municipiului Petroșani ar trebui să se informeze, inclusiv de pe site-ul primăriei, mulți petroșeneni ne întreabă, periodic, despre anumite taxe locale, cerându-ne informații.

 

Azi o facem pentru toată lumea, iar ca sfat pentru cei din administrația locală, credem că aceste taxe ar trebui să fie vizibile într-un tabel chiar la intrarea în primărie, dar și la intrarea pe site-ul primăriei, astfel încât toată lumea să caute ușor tabelul cu prețul taxelor locale atunci când este nevoie.

Pentru început, petroșenenii trebuie să știe că spre sfârșitul anului trecut, pe data de 21 decembrie, Consiliul Local Petroșani, la propunerea celor din primărie, a votat 34 de taxe locale pentru anul 2022. Cum una s-a scos la ședința extraordinară de luni 9 mai 2022 (vorbim de taxa pentru utilizarea stației de încărcare vehicule electrice, despre care am scris în ediția de miercuri a ziarului nostru), au mai rămas 33 de taxe locale. Vi le prezentăm pe toate mai jos.

 1. Taxa de divorț pe cale administrativă – 718 lei.
 2. Taxa de eliberare duplicat certificat de divorț – 52 lei.
 3. Taxa pentru soluționare în regim de urgență a cererilor de transcriere a actelor de stare civilă procurate în străinătate (termen de 7 zile) – 103 lei.
 4. Taxa de eliberare duplicat pentru Anexa 9 – Alte dovezi – 15 lei.
 5. Taxa pentru recuperarea cheltuielilor de deplasare cu ocazia oficierii căsătoriei în alte locații decât sediul primăriei – 200 lei.
 6. Taxă copii xerox pentru documentele solicitate în temeiul Legii 544/2001 privind accesul liber la informațiile de interes public – 1 leu/pagină (alb-negru).
 7. Copii heliografice de pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea planuri deținute de consiliul local – 39 lei.
 8. Taxa pentru comerț ambulant, presă, flori, „Ziua Mărțișorului”, precum și alte produse comercializate stradal în tonete, corturi și rulote – 5,3/mp/zi.
 9. Taxa pentru ocuparea domeniului public cu corturi și mese cu ocazia unor manifestări organizate de primărie – 27 lei pentru o masă; 107 lei/zi pentru un cort unde se comercializează produse nealimentare; 320 lei pentru un cort unde se comercializează produse de alimentație publică.
 10. Taxa pentru ocuparea temporară a domeniului public sau privat cu parc de distracții și circ – 1,1 lei/mp/zi.
 11. Taxa pentru ocuparea domeniului public cu corturi pentru diferite evenimente ale formațiunilor politice – 21 lei/mp/zi.
 12. Taxa pentru ocuparea temporară a domeniului public privat cu igluuri în fața unităților de alimentație publică în perioada 1 noiembrie – 31 martie, perioadă care nu face obiectul contractelor de închiriere a teraselor – 1,1 lei/mp/zi.
 13. Taxa de completare autorizații de funcționare – 53 lei.
 14. Taxă expunere autoturism pe terenul public – 10 lei/zi.
 15. Taxa pentru folosirea sălilor de ședințe se stabilește după cum urmează: pentru manifestări ocazionale la Sala de Marmură a primăriei – 33 lei/oră; pentru manifestări ocazionale la sala de la etajul I – 17 lei/oră.
 16. Taxa pentru eliberarea certificatului de atestare a edificării construcției – 53 lei.
 17. Taxa pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală – 12 lei.
 18. Taxă viză atestat de producător agricol – 62 lei.
 19. Taxă eliberare note parcelare a terenurilor – 53 lei.
 20. Taxă pentru eliberarea adeverinței de atestare a situării terenurilor în intravilanul/ extravilanul localității – 53 lei.
 21. Taxă pentru eliberarea adeverinței de atestare ale categoriilor de folosință a terenurilor – 53 lei.
 22. Taxă pentru eliberarea adeverinței pentru marcarea lemnului din proprietate – 22 lei.
 23. Taxă pentru eliberarea anexei 24 (succesiune) – 22 lei.
 24. Taxă pentru eliberare permis de intrare în biblioteca municipală – 1,6 lei/utilizator.
 25. Taxă pentru depozitarea temporară de materiale pe domeniul public sau privat al municipiului – 14 lei/zi.
 26. Taxă pentru realizarea unor lucrări executate pe domeniul public sau privat – 16 lei/mp/zi.
 27. Garanția pentru lucrări de săpare pe domeniul public sau privat – pentru carosabil – 185 lei/mp; pentru trotuare – 106 lei/ mp; pentru zona verde – 15 lei/mp.
 28. Taxa pentru transportul deșeurilor rezultate din demolări sau a deșeurilor vegetale – 150 lei/mc.
 29. Taxa pentru depozitarea deșeurilor la locația stabilită pentru depozitare, a deșeurilor rezultate din demolări sau a deșeurilor vegetale etc. (altele decât cele menajere), transportate de persoane fizice sau juridice – 50 lei/mc.
 30. Taxă pentru eliberarea unei adeverințe pentru radiere ipotecă – 10 lei.
 31. Taxă pentru eliberarea unei adeverințe de apartenență/neapartenență la asociația de proprietari – 20 lei.
 32. Taxă formular contract – 6 lei.
 33. Taxe pentru serviciile de transport pe cablu în zona de agrement din Parâng pentru telescaunul vechi – călătorie dus – 16 lei + 2 lei taxa „Salvamont” pentru adulți și 9 lei + 2 lei taxa „Salvamont” pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani; călătorie dus-întors cu întoarcere în aceiași zi – 25 lei + 2 lei taxa „Salvamont” pentru adulți și 14 lei + 2 lei taxa „Salvamont” pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani; 2 călătorii pentru traseu MTB – 25 lei + 2 lei taxa „Salvamont” pentru adulți și aceiași taxă și pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani; cursă stație intermediară – 4 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii. Taxa „Salvamont” se achită doar o singură dată pe zi, iar pentru bagajele care ocupă un loc suplimentar se va achita 10 lei pentru fiecare loc ocupat.

Pentru telescaunul nou sunt valabile aceleași taxe, cu excepția cursei stație intermediară, unde adulții vor plăti 5 lei, iar copiii cu cârste între 7-14 ani vor plăti 4 lei.

La ambele telescaune, copiii sub 7 ani au acces gratuit.

Pentru transportorul cu bandă pentru copii se va achita 10 lei de persoană pe oră.

Abonamentele valabile pentru ambele telescaune au următoarele prețuri: jumătate de zi (4 ore de la ora emiterii) – 55 lei pentru adulți și 27 lei pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani; o zi – 80 lei/zi pentru adulți și 40 lei pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani. La valoarea abonamentului, atât pentru adulți, cât și pentru copii se adaugă taxa „Salvamont” de 2 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii