Petroșani / Problemă rezolvată de primărie în nici 24 de ore!

Petroșani / Problemă rezolvată de primărie în nici 24 de ore!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Primăria Petroșani a reacționat imediat față de situația de vraiște petrecută la locul de plimbare al câinilor cu stăpân de lângă Parcul Central „Carol Schreter”.

 

Mai mulți cetățeni de pe strada Avram Iancu ne-au sesizat faptul că la locul de plimbare a câinilor au apărut mormane de mizerie, probabil căzute de la tomberoanele din apropiere, dar și foarte multe hârtii și ambalaje purtate de vânt. De asemenea, chiar lângă intrarea în acel țarc, existau crengi de copaci tăiate de mai multă vreme și aruncate pe spațiul verde din zona respectivă.

Față de situația creată, ZVJ a stat de vorbă cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și cu Ciprian Preda, directorul SPADPP. Imediat, directorul SPADPP s-a deplasat la fața locului, iar a doua zi, de dimineață, o echipă de lucrători ai primăriei a ajuns în zonă și a remediat toate problemele legate de curățenie și de ridicarea acelor mormane de crengi uscate.

Ca o recomandare pe care o facem primăriei și pe această cale, ce survine în urma discuțiilor cu deținătorii de câini de companie și care merg în acel loc să își plimbe câinii, în zona respectivă ar trebui montate încă vreo două-trei bănci, iar țarcul ar trebui delimitat în interior în cel puțin trei-patru zone (eventual mărit că este loc destul înspre ușa de intrare/ ieșire) cu gard de sârmă, astfel ca acei câini duși acolo să se plimbe și să își facă nevoile să nu fie puși în situația să stea aproape unii de alții și să se încaiere. Astfel, stăpânii patrupedelor ar sta acolo mult mai liniștiți. Investiția nu ar fi una scumpă defel și ar face locul de plimbare mai civilizat. Puțină vopsea și o cișmea cu apă pentru căței, că tot vine vara și căldura, ar întregi tot acest tablou, în condițiile în care la Petroșani este cam singurul loc de acest fel.

La final trebuie să punctăm totuși rapiditatea cu care lucrătorii din primărie au acționat, semn că celor de la Primăria Petroșani chiar le pasă de cum arată orașul lor și de ceea ce cetățenii reclamă, atunci când au dreptate și atunci când nu se exagerează cu o anumită problemă (care, poate, uneori nici nu există, dar asta e o altă discuție).

 

N.R. Chiar dacă acest loc cu destinație specială pentru câini se află lângă Parcul „Carol Schreter”, destui petroșeneni își plimbă câinii, fără botniță și în contra prevederilor Consiliului Local Petroșani, prin parc. Probabil stăpânii/ stăpânele patrupedelor cred că dacă „odraslele” lor sunt mai mici, câinii lor nu cacă și nu pișă. Îi asigurăm că nu au dreptate. Și le sugerăm ca, atunci când câinii lor scot aceste dejecții din ei, să aibă bunul simț să le adune. Nu de alta, dar parcul este foarte cercetat de copii. Și nimănui nu-i convină ca un copil să se joace cu caca de câine… Dacă li s-ar aplica și vreo câteva amenzi, cu siguranță ar plimba și ei cățeii în locul special amenajat și întreținut de primărie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii