Petroșani / Primarul inspectează lucrările de reabilitare a drumurilor

Petroșani / Primarul inspectează lucrările de reabilitare a drumurilor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Un lucru ce trebuie scos în evidență la Petroșani este faptul că se lucrează la reabilitarea la nu mai puțin de 12 străzi cu bani de la bugetul local.

 

Săptămâna trecută în doar câteva zile primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a trecut pe la punctele de lucru. A stat de vorbă cu reprezentanții constructorilor, cu muncitorii și cu cetățenii care au case pe acele străzi.

„Este o prioritate pentru mine să trec periodic și să văd personal cum se lucrează la aceste străzi, dar și să stau de vorbă cu angajații constructorului și cu oamenii din zonă. După cum v-am anunțat acum câteva zile, am demarat lucrările de reabilitare și pe strada Jiului, pe care am cuprins-o în pachetul de străzi ce include străzile Sarmisegetusa, Pompierilor, Miorița și Aurel Vlaicu. Am fost împreună cu directorul Ciprian Preda acum câteva zile să vedem cum au demarat aceste lucrări pe strada Jiului și am constatat că se lucrează în grafic și de calitate.

Deci, vorbim de cinci străzi, cu Jiului cu tot, aflate în reabilitare în acest pachet, iar fondurile pentru implementarea Programului investițional sunt asigurate de primărie de la bugetul local. Și să nu credeți că proiectul pentru aceste străzi nu este unul complex. Din contră, pe lângă reabilitarea drumurilor în sine, există lucrări ce vizează partea de trotuare, partea de borduri, rigolele de scurgere a apei, inclusiv realizarea rețelei de canalizare ale apelor pluviale, acolo unde este necesar construirea unor ziduri de sprijin, iar la final vor fi montate indicatoarele rutiere și vor fi efectuate marcajele longitudinale și marcajele de pe trecerile de pietoni.

Astăzi, 31 martie, tot cu directorul de la DADPP am fost să vedem lucrările la celălalt pachet de străzi, din care fac parte străzile 1 Mai, Măgurii, Salcâmilor, dr. ing. Căprar Nicolae, Cerbului, Căprioarei și Voievodului. Deci, alte șapte străzi care au intrat sau intră în reabilitare, tot cu bani de la bugetul local, cu lucrări tot atât de complexe ca și la celălalt pachet de străzi de care am discutat la început. Am constatat azi că programul se desfășoară conform graficului și am stat de vorbă atât cu constructorii, cât și cu oameni de-acolo. Mă bucur că toată lumea de pe aceste străzi a primit aceste lucrări cu entuziasm, semn că ne așteptau de mai demult să intervenim. Am găsit fonduri suficiente anul acesta. Practic, acum a venit vremea să reabilităm și aceste străzi.

Iar reabilitarea și modernizarea de străzi vor continua, pe programe naționale și cu fonduri de la bugetul de stat. Avem în vedere destule alte străzi, printre care unele mai mari și foarte circulate: mă gândesc aici la Maleia, strada care duce spre obiectivul turistic numărul unu al Petroșaniului, la străzile Lunca și Cuza Vodă, străzi care duc spre gară, o poartă de intrare în municipiu dar și unde există foarte multe obiective industriale, operatori și firme de tot felul. Să nu uităm în viitorul apropiat și de străzile Slătinioara și Sălătruc, care fac legătura cu orașul pentru cele două sate aparținătoare municipiului nostru”, ne-a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii