Petroșani / Primăria face treabă bună și-n cimitir

Petroșani / Primăria face treabă bună și-n cimitir

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Cimitirul Central din Petroșani este în aceste zile luat cu asalt de cosașii care au contract cu primăria. Această intervenție era ultra necesară deoarece, efectiv, mormintele nu se mai puteau vedea din cauza vegetației crescute, în unele cazuri aceasta depășind un metru.

 

Operațiunea de cosire

a suprafeței celui mai mare cimitir din Petroșani se face anual de cel puțin două ori. Au existat ani când, din cauza ploilor alternând cu vreme bună, s-a intervenit chiar și de patru ori, iarba crescând repede.

Lucrurile nu sunt simple și chiar dacă acum primăria are cosași suficienți (angajați proprii plus o firmă), tot durează circa o săptămână ca întreg cimitirul să fie cosit și curățat. Alături de cosași sunt mobilizați și oameni din cadrul DADPP, care se ocupă cu căratul vegetației la mașini și cu partea de curățenie.

Așa că să nu se mire nimeni dacă și în această săptămână cosașii nu vor ajunge să cosească prin cartiere sau parcuri, că au destulă treabă la cimitir.

 

Șerpi și… iresponsabilitatea unora cât cuprinde!

Ca de obicei, nici de data aceasta n-au lipsit surprizele, fiind semnalați de către muncitori foarte mulți șerpi în iarba mare sau în frunzișul din zona dinspre vale a cimitirului.

În altă ordine de idei, există și morminte unde aparținătorii n-au mai intervenit de multă vreme, fapt ce a făcut să fie puțin mai complicat pentru cosași. Poate că mulți cetățeni ar trebui să fie mai atenți cu această situație, în primul rând, din respect față de cei dragi, dacă nu din bun simț. Că doar să stăm să așteptăm să vină primăria să ne curețe, ca și lângă blocurile de locuințe de altfel, nu-i prea în regulă. Aici ar trebui dusă ceva muncă de lămurire de către responsabili cu cei care stau și așteaptă să vină alții să le curețe mizeriile făcute chiar de ei! Ciudată formă de gândire și urâtă treabă, se pare că nu mai scăpăm de acest mod păgubos de a gândi.

Din păcate, vedem și anumiți așa-ziși „formatori” pe rețele de socializare, care le cântă în strună unora și altora ce postează imagini, spunând că primăria e de vină că n-a venit să curețe acele patru plase de gunoi menajer de lângă scară, sau cele trei din parcarea blocului și două pet-uri goale de apă minerală. Păi, primăria e de vină, cum să nu, dar cei care le aruncă nu… măi, să fie! Așa și în cimitir. Unii nu trec cu anii pe la mormintele părinților sau rudelor. Apoi, când ajung, după vreo 5 ani, zbiară că e murdărie, că mormântul e nu știu cum, și vrute și nevrute… Păi, tu om, responsabil, creștin cu iubire de Dumnezeu și de aproape, care te dai civilizat și cel mai bun samaritean, unde ai fost atâta vreme? Chiar nu ai avut o oră liberă într-un an, să treci să vezi cum arată mormântul părinților tăi și să cureți puțin pe-acolo, că într-o oră n-ai practic ce face acolo? Sau dacă n-ai avut timp sau nu poți, să plătești pe cineva să-ți facă acest serviciu acolo, că doar nu dai o avere? Iar dacă tot nu mergi să faci nimic și nu ajuți cu nimic comunitatea și orașul, nici măcar cu o plasă pe an de mizerii adunate din zona unde locuiești, măcar să ai bunul simț să taci și să nu dai „lecții civice” unora și altora! De ce? Pentru că nu ai dreptul, deoarece e clar că nu-ți pasă și te doare-n cot, doar că vrei să pari ceea ce de fapt nu ești! Hai să spunem lucrurile astea pe bune și să nu mai tot tolerăm toate aceste „lecții” primite de la unii sau de la alții, mulți ascunși în spatele tastaturii, dar care nici măcar nu-și șterg praful din fața ușii, dar să mai facă măcar o dată pe an curățenie în fața scării sau casei unde locuiește, ori să dea măcar o lopată de zăpadă, iarna, ca să poată intra în bloc sau în curte. Rușine lor!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii