Petroșani / Primăria a rezolvat trei probleme edilitare semnalate de ZVJ

Petroșani / Primăria a rezolvat trei probleme edilitare semnalate de ZVJ

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Vorba aceea, nici nu s-a uscat bine tușul de pe ediția scrisă a Ziarului Văii Jiului și cei de la Primăria municipiului Petroșani, la ordinul primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, s-au și mișcat și au făcut lună pe strada Cărbunelui din Colonia de Jos a Petroșaniului.

Directorul interimar executiv DADPP, Ciprian Preda, ne-a transmis câteva imagini cu locul curățat încă de dimineață la primele ore.

„Am curățat, iar domnul primar a dispus și o anchetă pe care să o facă inspectorii de mediu și poliția locală, astfel încât să încercăm să-i prindem pe cei care aruncă gunoaiele. Din păcate, cel puțin în prima zi, toate aceste autorități s-au lovit, ca și dumneavoastră, de un zid, în încercarea de a afla mai multe de la cetățenii din zonă, aceștia au spus fie că nu știu, fie n-au vrut să spună nimic. Să sperăm că, până la urmă, vom da de șirul poveștii și cei care poluează vor fi sancționați conform legii”, ne-a spus Ciprian Preda.

Referitor la celălalt articol apărut în ediția de miercuri, legat de o stradă vecină cu strada Cărbunelui, respectiv strada Ion Luca Caragiale, actualmente o adevărată fundătură mocirloasă și plină de gropi cu apă, Ciprian Preda a dat celor ce au proprietăți acolo o veste bună:

„Domnul primar a dispus ca după ce va trece apăraia asta și se va mai zvânta drumul puțin, să ducem acolo piatră și să facem câteva lucrări, astfel încât situația să nu se mai repete. Oricum, acea stradă va intra în reabilitare, dar, până atunci vom interveni și vom face drumul cât de cât accesibil, atât pentru mașini cât și pentru pietoni”.

Iar ca să încheiem, vă facem cunoscut că și în zona Piața Victoriei, de unde ZVJ a relatat săptămâna trecută ceva nereguli, oamenii primăriei vor efectua în acest sfârșit de iarnă, cât permite vremea desigur, dar și la primăvară, când nu vor mai fi probleme de ninsori sau îngheț și vânt, câteva lucrări de reabilitare și întreținere.

„Deja am dispus, la cererea domnului primar, să sudăm ochiurile de plasă desprinse la acel gard și să înlocuim bucățile de gard acolo unde ele nu mai există. Astfel se protejează zona, să nu se mai arunce mizerii pe acea coastă de deal ce coboară spre gară. De asemenea, avem în vedere vopsirea locomotivei, dar după ce afară se va mai încălzi puțin, precum și vopsirea acelui gard. Referitor la drum și trotuare, acestea vor intra pe programul anual de lucrări de la bugetul local, asta după ce se va aproba bugetul, firește și în funcție de graficul de lucrări ce va fi stabilit”, a menționat Ciprian Preda.

Iată că atunci când presa sesizează anumite aspecte, există în administrația publică locală oameni responsabili, care au ajuns la o maturitate în gândire și care chiar mulțumesc jurnalistului că a atras atenția, lucru ce se întâmplă și la Primăria municipiului Petroșani, dar și la primăriile din Uricani, Aninoasa sau Lupeni. Fapt ce nu poate decât să bucure și să fie doar în interesul cetățeanului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii