Petroșani / Peste 100.000 de măști – pentru 3.500 de cetățeni

Petroșani / Peste 100.000 de măști – pentru 3.500 de cetățeni

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Într-un final, la 1 octombrie, măștile destinate persoanelor vulnerabile sau familiilor defavorizate, achiziționate de Guvernul României în vară au ajuns și în municipiul Petroșani! Acestea vor ajunge la aceste persoane prin Direcția de Asistență Socială Petroșani, ce aparține în mod direct de Primăria municipiului Petroșani.

 

Ca să fim și mai clar înțeleși de toată lumea, conform prevederilor legale de aceste măști de protecție contra virusului SARS COV-2 și din ce știm de la cei din cadrul DAS Petroșani, vor beneficia persoanele ce primesc ajutor social în baza Legii 416 din 2001 privind venitul minim garantat, persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii 2077 din 2010, pensionarii din sistemul public de pensii ce obțin în prezent o pensie de până la 704 lei (inclusiv această sumă), reprezentând indemnizație socială, persoanele încadrate în grad de handicap fizic și care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale, fapt prevăzut în Legea 448 din 2006 privind „protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”, lege republicată și cu modificări ulterioare aduse.

„Vorbim de un total de 109.250 de măști de protecție care vor fi necesare pentru un număr de aproximativ 3.600 de persoane din municipiul nostru, oameni care se încadrează în categoriile defavorizate, conform tuturor prevederilor legale. Aceste măști au fost repartizate de Guvernul României localității noastre și din calculele rezultate fiecare beneficiar va primi câte 30 de bucăți”, ne-a declarat joi, 1 octombrie, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii