Petroșani / Pagube mici după vijelia mare

Petroșani / Pagube mici după vijelia mare

Timp de citire: 2 minute

Vântul care a bătut în noaptea de sâmbătă spre duminică și cu peste 100 km la oră la Petroșani  a creat pagube municipiului, dar minore de data aceasta, față de ce a fost când vijelia a răpus acoperișul de la piața mare, smulgând și câteva zeci de arbori și așa mai departe.

Când vorbim de mici pagube, ne gândim la cele câteva zeci de blocuri din municipiu, de pe care au căzut țigle și olane, un fenomen foarte periculos în condițiile în care trecătorii de pe lângă aceste clădiri cu patru, opt sau zece etaje pot fi răniți grav, sau chiar mai rău. Urmele rafalelor de vânt de peste noapte erau în multe locuri din oraș. Noi am surprins zona centrului civic, unde pe jos, pe anumite zone, se puteau vedea zeci, sute de cioburi de olane și țiglă, sfărâmate în cădere pe pavaj! Dacă cineva ar fi trecut la acea oră din noapte pe-acolo, n-ar fi avut cum să scape nevătămat, din moment ce zeci de metri pătrați de pavele erau acoperite cu resturi de țiglă roșie și olane căzute de pe blocurile din zonă. Ne punem întrebarea ce s-ar fi întâmplat dacă acest lucru s-ar fi întâmplat ziua, când zona e foarte circulată, la nici 30 de metri existând și un parc al copiilor lângă teatru!
Ca să se convingă că nu-i de glumă și să constate ce s-a întâmplat peste noapte, în urma sesizărilor primite, la fața locului a trecut și primarul Petroșaniului.
„Cu natura și forța ei nu poți să te pui, când vântul bate cu peste 100 de kilometri pe oră, uneori chiar și mult mai mult cum a fost în anii trecuți, nu ai ce face. Bine că n-am avut pagube mai mari de data aceasta și bine că nu s-a accidentat nimeni”, ne-a spus primarul. I-am atras atenția edilului că în Petroșani, ca peste tot în Valea Jiului, acoperișurile de la mai bine de jumătate din blocuri și case sunt un real pericol. „Nu ar trebui ca primăria să înștiințeze pe locatarii acestor blocuri cu apartamente proprietate privată că acoperișul e praf și trebuie reparat, astfel încât să se preîntâmpine nenorociri? Că poate unii nu se uită în sus și nu știu, alții sunt nepăsători, nu atât că ar trebui să se dea bani în comun pentru o astfel de lucrare”. „Ba, cred că da, aveți dreptate, o să identificăm acest aspect periculos și o vedem cum facem să-i înștiințăm pe locatari. Că, Doamne ferește, poate cădea victimă oricine, dar mai ales cei care locuiesc în acele blocuri. Fiind proprietate privată, proprietarii au obligația să aibă grijă și de acoperiș și de subsolul unde locuiesc. Noi ce putem face este să-i avertizăm, fie scris, fie verbal, prin serviciul specializat al primăriei”, ne-a răspuns primarul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii