Petroșani / Oglinda socială a primăriei în cifre

Petroșani / Oglinda socială a primăriei în cifre

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În anul 2020, prin câteva hotărâri de consiliu local inițiate de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi în domeniul protecției sociale și sănătății, dar și prin câteva hotărâri de guvern, primăria a încercat să se achite la timp de sarcinile ce-i revin, găsind resursele financiare necesare.

Distribuire gratuită de măști de protecție facială
Pe la începuturile pandemiei, HCL nr. 99 din 2020 a pus pe tapet problema achiziționării unui număr de 25.000 măști de protecție facială, 16.000 dintre acestea fiind distribuite la școli și restul de 9.000 la persoane cu venituri mici. În acel moment puține primării din județ au făcut treaba asta.
Pe de altă parte, dar legat tot de măștile de protecție faciale, conform Legii nr. 146 din 2020, primăriei din Petroșani i-a fost livrat un număr de 109.250 de măști, din care aflăm de la DAS Petroșani, că au fost distribuite în Petroșani cetățenilor un număr de 37.110. Nu ni se spune în bilanțul de anul trecut ce s-a întâmplat cu celelalte două treimi, probabil au luat calea spitalului, probabil mai există și un stoc  de rezervă, nu știm exact. Dar poate că în scurtă vreme vom afla exact tot ce este și cu celelalte măști, de care nu se amintește de către cei de la DAS Petroșani, astfel încât totul să fie transparent și pus la „linie”, necreându-se alte discuții fără rost.

Alte obligații ale primăriei din Petroșani onorate la timp
O altă hotărâre de consiliu local, mai veche, din 2015 (mai exact HCL nr. 128), ce prevedea biletele gratuite de transport local pe mijloacele de transport în comun pentru unele categorii de cetățeni a fost dusă la îndeplinire și anul trecut. De aceste bilete au beneficiat gratuit 464 de beneficiari, din care 155 de pensionari, 217 persoane cu handicap și 92 de elevi.
Pe Legea 116 din 2002, privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale, Direcția de Asistență Socială Petroșani a verificat și întocmit tabele pentru 25 de persoane, suma totală fiind virată pentru Apa Serv, conform Convenției încheiate cu operatorul regional de apă și canalizare.
Este important de precizat și faptul că la finele anului 2020 nu existau restanțe sau probleme deosebite la Petroșani în ceea ce privește plata persoanelor cu handicap grav și a asistenților personali și nici la capitolul ajutoare sociale, sau alocații pentru susținerea familiei.
Trebuie știut și menționat că la Petroșani la finele anului 2020 existau înregistrate 494 persoane cu handicap grav, dintre care 119 persoane beneficiau de asistenți personali. Nnumăru dosarelor de ajutor social era de 160, beneficiare au fost 359 de persoane. Numărul dosarelor de alocație pentru susținerea familiei a fost de 186, beneficiari de această alocație fiind un număr de 560 de persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii