Petroșani / Mobilizarea din primăvară continuă și în noiembrie

Petroșani / Mobilizarea din primăvară continuă și în noiembrie

Timp de citire: 2 minute

Mobilizarea primăriei din Petroșani în ceea ce privește plantarea de noi arbori ornamentali și copaci, dar și flori, a început încă din luna martie a acestui an, când, după o ședință fulger primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a dispus ca anul 2022 și următorul, 2023, să fie „anii dedicați și acestor proceduri de înfrumusețare”, aici făcând referire nu doar la spațiile verzi din oraș, ci și la parcuri, după cum scriam atunci în ZVJ.

 

După o primăvară în care au fost plantați peste 200 de copaci și arbori diverși prin tot municipiul și prin mai toate parcurile, dar și superbe flori, pe care de-a lungul primăverii și verii cotidianul nostru vi le-a tot prezentat periodic, în această toamnă a urmat noi etape de plantări. Dacă în septembrie au fost plantați zeci de copăcei, acum, în noiembrie, acțiunea continuă, alte zeci de arbori fiind achiziționați de primărie și plantați „peste tot unde e nevoie și unde frumusețea lor va fi pusă în evidență”, după cum ne spune primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

„Avem o acțiune de plantare în aceste zile, ultima din acest an, iar în 2023 vom continua, atât la primăvară, cât și toamna viitoare, deoarece ne dorim un oraș verde, un oraș colorat cu flori, un adevărat oraș de munte turistic, curat și îngrijit, dar și frumos și plin de viață. Nu asta ne dorim cu toții? De aceea eu sprijin aceste acțiuni și primăria va continua să planteze și să aibă grijă de tot ceea ce înseamnă spații verzi publice sau parcuri ori zone de agrement, cum e Brădetul de exemplu. Am achiziționat pentru plantarea din noiembrie 20 de copaci din specia Catalpa bignonioides nana, un arbore anti insecte care mai este cunoscut sub denumirea de arborele de vanilie altoit, acesta având proprietatea că aerul pe care îl produce să nu fie agreat de insecte, în mod special țânțari, muște și purici. Dacă arborii se vor prinde și totul va merge bine, vom mai achiziționa această specie și la anul, în condițiile în care acești pomi ne țin departe de insecte și sunt și frumoși. Mai avem achiziționate 10 bucăți de arbori din specia Prunus Cerasifera Nigra, niște copaci splendizi cu frunze roșii, 10 cireși americani, Prunus Cerasifera Hollywood și 6 peri ornamentali din specia Pirus piraster columnaris, pe care îi vom planta unde este necesar.

Am început acțiunea de plantare săptămâna trecută în zona centrului civic, iar în această săptămână vom planta în zone din Cartierul Aeroport și în câteva parcuri. Este o perioadă propice plantărilor de arbori, cel puțin așa ne spun specialiștii și este bine că încă frigul nu și-a făcut apariția și astfel copacii nou plantați au timp să se prindă. Da, nu doar copacii vor prinde rădăcini, cum se spune, ci, iată, și Petroșaniul nostru!”, ne-a informat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii