Petroșani / Licitație pentru reabilitarea străzii Maleia

Petroșani / Licitație pentru reabilitarea străzii Maleia

Timp de citire: 3 minute

O plimbare cu mașina pe Maleia aduce șoferilor mai mulți nervi decât relaxare, dar și multă nesiguranță din cauza acelor capace de canalizare, mai ales la urcare înspre telescaun sau înspre intersecția cu Petrila. Vestea bună e că s-a primit finanțare pentru modernizarea acestui drum și, mai mult, lucrurile se mișcă repede, astfel că spre finele anului 2023 investiția ar putea fi finalizată.

 

„Undă verde” pentru Maleia

De vreo doi ani, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul Petroșaniului, așteaptă momentul ca primăria să primească finanțare pentru reabilitarea și modernizarea acestui drum important pentru ceea ce înseamnă turism în Parâng. Acum, prin PNI „Anghel Saligny”, Petroșaniul a primit așteptarea mult finanțată de la guvern și strada Maleia, poarta de intrare în Stațiunea Parâng, va fi schimbată în bine din temelii.

 

„Romsilva” nu mai poate întârzia lucrările în Parâng

Înainte de a vorbi mai departe de generoasa finanțare de la bugetul de stat pentru acest drum important pentru comunitatea locală, trebuie să facem o paranteză și să readucem aminte că tot primarul Petroșaniului aștepta momentul și pentru o mare parcare la baza stațiunii în zona telescaunului vechi, de care iarna e mare nevoie, dar cei de la Romsilva au tot întârziat. De cel puțin trei ani primarul s-a tot plâns de „Romsilva” și nu doar pentru parcarea de care vorbim, ci și de construirea unui nou telescaun. Toate astea până ce vocea i-a fost auzită, ca și altor primari din țară aflați în aceiași situație. Parlamentul României a îndreptat lucrurile. Primarul a promis la ultimul interviu că odată ce această lege a venit, „cu siguranță vom începe în 2023 și construcția unui nou telescaun și amenajarea altor pârtii, dar și construcția unei mari parcări la baza stațiunii în apropiere de vechiul telescaun”. Întrebat cu ce fonduri toate acestea, edilul a subliniat că finanțarea va veni din fonduri guvernamentale pe programul național care e în continuare activ și care cuprinde și domeniul schiabil din Parâng în continuare. Vom vedea.

 

Contract de peste 6,8 milioane lei pentru modernizarea străzilor Maleia și General Vasile Milea

Revenind la strada Maleia, precum și la o altă stradă din buricul târgului rămasă nemodernizată până acum, este vorba de strada General Vasile Milea (chiar dacă lucrări de reabilitare și de reparații s-au tot făcut, fonduri de modernizare totală a acestui drum n-au fost), drumuri locale ce urmează a fi modernizate prin finanțarea făcută de guvern pe acest program național de investiții, deunăzi primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a anunțat faptul că a fost publicat în sistemul de achiziții publice anunțul de licitație pentru proiectul legat de reabilitarea celor două străzi amintite.

„Am publicat în sistemul de achiziții publice anunțul de licitație pentru proiectul care vizează reabilitarea străzilor General Vasile Milea şi Maleia, proiectare și execuție. Valoarea estimată a contractului este de 6.838.445,40 lei, iar ofertele pot fi depuse până în data de 10 octombrie 2022. Obiectivul investițional este finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Prin modernizarea acestor străzi dorim creșterea siguranței circulației autoturismelor, creșterea confortului, reducerea cantității de praf, reducerea zgomotului și a vibrațiilor. Lucrările de reabilitare, modernizare se vor executa pe o lungime de 3.520 ml, iar traseul lucrărilor se află pe domeniul public al municipiului Petroșani și prezintă o lățime variabilă a părții carosabile de aproximativ 7 m. De asemenea, se va asigura scurgerea apelor prin rigole carosabile și rigole în acostament, amplasate pe partea stângă – dreaptă a străzilor respective”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii