Petroșani / Firma de deszăpezire în acţiune

Petroșani / Firma de deszăpezire în acţiune

Timp de citire: 3 minute

Poate nu ne mai aşteptam, dar a venit în sfârşit iarna! Prilej numai bun pentru autorităţile locale să-şi arate competenţa în ceea ce priveşte curăţarea străzilor şi trotuarelor de zăpadă. La Petroşani, luni, 26 februarie, cu două zile înainte de Mărţişor, a nins suficient ca străzile, trotuarele şi spaţiile verzi să primească un covoraş de omăt. Cum temperatura nocturnă a scăzut binişor de zero grade, zăpada şi gheaţa puteau da bătăi serioase de cap şoferilor şi pietonilor la primele ore ale dimineţii. N-a fost însă deloc aşa şi s-a circulat chiar bine, evident în condiţii de iarnă. Și aceasta deoarece încă de la primii fulgi de duminică seara cei de la firma Eolian Haţeg, ce se ocupă de deszăpeziri, au fost pe metereze.

„Am avut opt oameni şi tot atâtea utilaje care s-au ocupat în intervalele orare 17:30-23:00 şi 3:00-7:00 dimineaţa de străzile din municipiu, conform programului nostru de acţiune stabilit şi acceptat de către administraţia locală. În paralel, la toate trecerile de pietoni şi la unele trotuare centrale am avut o echipă de cinci oameni care s-a ocupat de deszăpezire începând cu 3:00 dimineaţa şi până la orele 7:30. Cred că petroşenenii au văzut că eforturile noastre n-au fost în zadar şi pot spune că pe tot parcursul acestei zile de luni, până la orele 14:00, nu am avut nicio sesizare făcută precum că undeva nu se poate circula de zăpadă sau de gheaţă. Vom continua şi în cursul acestei seri, dacă va mai ninge, precum şi cu materialele antiderapante pe străzile şi trotuarele unde situaţia o cere. De curând am reaprovizionat stocul de sare cu 100 de tone şi stocul de nisip cu 70 de tone, materiale aduse de la baza noastră de la Haţeg şi care au fost achiziţionate din toamna trecută, acolo existând material antiderapant suficient pentru toate localităţile cu care firma noastră are contract încheiat”, ne-a declarat luni Melinda Rogobete, responsabilul firmei Eolian Haţeg pe localitatea Petroşani.
Deoarece ştim de data trecută când a mai nins că anumite trotuare, inclusiv din zona centrală a municipiului, nu erau curăţate şi nici nu s-a dat cu material antiderapant pe ele, am întrebat-o direct pe doamna Rogobete dacă de data aceasta se va acţiona mai bine în acest sens.
„Noi tot timpul am încercat să facem treaba bine. De data aceasta avem o echipă de opt oameni care se ocupă de deszăpezirile tuturor trotuarelor şi două utilaje. În Aeroport, avem un tractoraş cu lamă care se ocupă de trotuare, inclusiv de cele de la drumul naţional, iar în zona centrală avem multicar. Unde există gheaţă şi nu putem curăţa la negru, curăţăm cât putem şi aruncăm material antiderapant. Problema e cu temperatura, deoarece se ştie că la –8 grade Celsius sarea şi clorura pe care o dăm pe pavelele din centrul civic îngheaţă. Ele îşi fac efectul, dar doar după ce afară se mai încălzeşte. Dacă noi dăm la primele ore ale dimineţii cu clorură, abia pe la prânz îşi face efectul. Şi atunci de aceea sunt uneori probleme şi se alunecă pe acele pavele. Acum am curăţat zonele pietonale din centrul civic, pe o parte şi pe alta, inclusiv trecerile înspre aceste părţi laterale (dinspre magazine), astfel încât cred că s-a văzut încă de dimineaţă acest lucru. Am dat şi cu clorură. Mai mult nu putem face, deoarece acolo nu avem voie să intrăm decât cu utilaje uşoare pentru a nu deteriora pavelele”, ne-a răspuns Melinda Rogobete.

de Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii