Petroșani / Festivalul-Concurs de Fotografie „Locuri din Noi”

Petroșani / Festivalul-Concurs de Fotografie „Locuri din Noi”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Sub semnul incertitudinii și al schimbărilor majore și inevitabile din ultima perioadă, ediţia a IX-a a Festivalului-Concurs de Fotografie „Locuri de Lângă Noi”, desfăşurată în acest an sub genericul „Locuri din Noi”, îşi propune să investigheze „spațiul dintre cele două realități şi să expună acele momente care interacționează în concordanță cu intimitatea”.

 

Schimbări impuse de  pandemie

„Tematica ediției vizează relația dintre spațiul privat și cel public în perioada de izolare/ post-izolare, văzută prin filtrul personal al fotografului. Astfel, în acest an dificil și mai special, fotografia explorează limitele spațiului personal și ale intimității prin apelul deschis lansat participanţilor în mediul online, ale căror propuneri vor fi premiate și se vor materializa prin organizarea expoziţiei sub genericul Locuri din Noi, ce va avea loc în data de 30 octombrie, în spaţiul galeriei Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani, de altfel și instituția care organizează an de an acest festival-concurs. Coordonatele temei propuse pentru expoziţie devin astfel o conversație vizuală sinceră și critică despre modul în care ne raportăm la ideea de intimitate, o enciclopedie a trăirilor subiective, subtile şi complexe în acelaşi timp, ce pot fi explorate individual pe un fond profund şi emoțional.

Fotografiile participanţilor vor fi examinate prin prisma acestei intimităţi subiective de către invitaţii din acest an şi membri ai juriului: profesor univ. dr. Dorel Găină din Cluj-Napoca, Petrișor Crăciunoiu, fotograf „freelancer” în Marea Britanie, Cristian Graure, artist vizual și profesor asociat în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, și Dani Bocșe, artist vizual și profesor în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva”, a declarat Lavinia Hulea directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani.

 

Condiţii tehnice de participare

Ca de fiecare dată există și condiții tehnice de participare, cei care au mai participat le știu în mare, însă cei care participă pentru prima dată e bine să le știe și de aceea le vom și expune mai jos, după cum ne-au fost spuse tot de Lavinia Hulea:

„Imaginile trebuie să se încadreze în coordonatele generale impuse de tematica Locuri din Noi propusă  în acest an şi se vor trimite în format digital până la data de 25 octombrie 2020, pe adresa: ccs.petrosani@mts.ro

Apelul este adresat studenților și elevilor de liceu, iar fiecare participant poate trimite un număr de maxim două imagini, în format JPEG, la rezoluţie de 300 dpi şi maxim 9 mb.

Imaginile trebuie să conțină în descriere numele și prenumele participantului, calitatea (student sau elev)instituția de învățământ unde studiază, precum și localitatea.

Lucrările selectate vor constitui obiectul expoziţiei finale, iar, în urma jurizării, câştigătorii vor obţine diplome şi premii ce constau în accesorii şi materiale fotografice (premiul I, II, III şi menţiune)”.

Iată, deci, un bun prilej pentru tinerii iubitori de artă fotografică să-și exprime talentul la acest concurs. Baftă tuturor participanților!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii