Petroșani / Familiile longevive – premiate de primărie

Petroșani / Familiile longevive – premiate de primărie

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

An de an, pe data de 15 mai românii sărbătoresc „Ziua Familiei”. La fel, o bună parte din administrațiile locale, care se respectă și care își respectă cetățenii, caută să premieze cuplurile care au ajuns în căsnicie la „nunta de aur” sau de „platină”, organizând evenimente la care participă toți acești oameni minunați din comunitățile locale.

 

La fel se întâmplă în fiecare an și în „Sala de Marmură” a Primăriei municipiului Petroșani, acolo unde primăria și consiliul local organizează premierea acestor cupluri de „Ziua Familiei”. Fiindcă anul acesta data de 15 mai a căzut duminica, acest eveniment a fost programat o zi mai târziu, luni 16 mai. 18 cupluri care au împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani de căsnicie, plus alte 2, care au împlinit 60 de ani de căsnicie (!), au fost premiate de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, cu suma de 500 lei, respectiv 700 lei, plus buchete de flori pentru doamne și sticle de șampanie pentru domni.

Înainte de acest moment, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi le-a vorbit cu emoție venerabililor domni și doamne din sală, despre importanța familiei în cadrul unei comunități locale, despre rolul acesteia în cadrul unei societăți la modul general, mulțumindu-le pentru tot ce au realizat în munca dumnealor de o viață pentru Petroșani și pentru familiile lor, dar și pentru faptul că au ales să rămână și să trăiască pe aceste meleaguri de sub Munții Parâng, copiii dumnealor ducând astfel mai departe viitorul acestui oraș.

„Vă doresc încă o dată să fiți câți mai fericiți, clipă de clipă, alături de cei dragi, să aveți parte de multă sănătate, iar pentru noi și pentru generația tânără sunteți cele mai bune modele de urmat pentru comunitatea noastră. La Mulți Ani cu fericire, iubire și sănătate!”, și-a încheiat discursul primarul Petroșaniului.

În continuare, rând pe rând, toate cele 20 de cupluri au fost strigate și apoi premiate de primar, strângerile de mână, urările primarului în numele comunității locale și pozele făcute împreună rămânând amintiri de neuitat pentru fiecare cuplu sărbătorit în albumul de familie.

Cupele de șampanie de la final, strângerile de mână, socializarea dintre cei prezenți, micul spectacol artistic oferit de doi tineri talentați de la școlile din localitate și poza de grup au întregit tot acest tablou, desfășurat într-o atmosferă plăcută, intimă, plină de emoții sufletești, în prezența celorlalți membri de familie și a prietenilor veniți să-i susțină pe cei aniversați.

„A intrat deja în tradiția noastră, a administrației publice locale, să sărbătorim familia, longevitatea, înțelegerea, trăinicia și iubirea care dăinuie dincolo de timp sau de greutățile pe care viața ni le scoate în cale. 20 de cupluri care au ajuns la vârsta nunții de aur (50 ani) și de platină ( 60 ani) au fost omagiate, astăzi, în cadrul festivității organizate de Ziua FamilieiLa Mulți Ani cu această ocazie tuturor familiilor din Petroșani!”, ne-a transmis după eveniment primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

La Mulți Ani și din partea redacției ZVJ!

 

FAMILIILE CAREA AU ÎMPLINIT 60 ANI DE CĂSĂTORIE:

Ivan Constantin și  Edita

Mihăileanu Eliodor-Paul și Angela

 

FAMILIILE CAREA AU ÎMPLINIT 50 ANI CĂSĂTORIE:

Bădulescu Dumitru și Ana

Böjthe Mihail și Rozalia

Brînzan Constantin și Maria

Busdugan Gheorghe și Aurelia

Georgescu Mircea și Persida

Hănceanu Vasile și Magdalena

Ion Marin  și Elena

Kappl Carol și Sevastița Maria

Mihai Constantin și Maria

Prodan Ioan și Maria

Sela Michael și Anca

Smeu Gheorghe și Maria

Stănescu Ioan Gheorghe și Elisabeta

Szekeres István și Mariana

Tomesc Petru și Ana

Uncheșu Dumitru și Ioana

Urus Ludovic și Gabriella

Zanfirache Ioan și Melentina

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii