Petroșani / După Fabrica de pian se pregătește Laboratorul de muzică

Petroșani / După Fabrica de pian se pregătește Laboratorul de muzică

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Miercuri seara, în foaierul teatrului din Petroșani, va fi lansat oficial proiectul „Laboratorul de muzică”, invitații putând dona fonduri pentru a sprijini și acest proiect l Pentru implementarea cum se cuvine al acestui proiect dedicat tinerilor muzicieni ce se pregătesc în prezent la Școala de Muzică din Petroșani ar mai  fi nevoie de suma de 30.000 lei.

 

Miercuri 18 mai, începând cu ora 19,00, în foaierul Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani va fi lansat oficial proiectul „Laboratorul de muzică”, un proiect de caritate implementat de cunoscuta asociație petroșeneană „Fabrica de pian”.

 

De patru ani, datorită unor oameni generoși, dar și datorită unor instituții, firme și companii, prin proiectul „Fabrica de Pian” au fost donate sume importante de bani care au rezultat în achiziționarea unui super pian, adus tocmai din Japonia, suma plătită cu transport cu tot fiind de 36.000 euro. Astfel, copiii Secției de Muzică de la Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Petroșani, o școală de muzică ce funcționează de circa 60 de ani, au acum ocazia să se pregătească și să concerteze la acest pian.

Cel care s-a ocupat îndeaproape de această „Fabrică de Pian” și care în prezent are 11 elevi talentați pe care îi pregătește la această adevărată bijuterie cu clape este profesorul de pian Aurelian Epuraș, totodată și președintele Asociației „Fabrica de Pian”.

Prin noul proiect, Laboratorul de muzică, se dorește amenajarea și dotarea unei săli cu echipamente muzicale, ce va avea ca scop pregătirea în condiții optime a elevilor de la Școala de Muzică din cadrul Școlii „I.G. Duca”, corpul vechi. Suma necesară pentru ca acest proiect să poată fi implementat ar fi de 40.000 lei, din care circa 10.000 ar exista deja. Deci, ar rămâne 30.000 lei.

„Încurajați de succesul acestui proiect, care ne-a permis inclusiv amenajarea unei săli speciale de concert în cadrul Școlii de Muzică din Valea Jiului, cu sediul la I.G. Duca, Asociația Fabrica de Pian și-a propus să-și continue activitatea în această direcție și propune acum comunității să subscrie și să susțină un alt proiect, care-i are ca destinatari pe tinerii artiști în studiul aprofundat al muzicii. Noul nostru proiect se numește Laboratorul de muzică și el are ca scop susținerea tinerilor muzicieni de la Secția de Muzică, peste aproape 100 de tineri fiind pregătiți de profesorii acestei școli înființate acum 6 decenii. Avem nevoie de sprijinul tuturor celor care-i apreciază pe acești tineri talentați și muncitori, valoroși și iubitori de ceea ce fac, practic niște mici muzicieni ai Văii Jiului care au tot viitorul în față pregătindu-se! Prin proiectul propus încercăm cu fondurile strânse din donații să amenajăm și să dotăm corespunzător cu mobilier și echipamente muzicale o sală necesară pentru pregătirea acestor muzicieni în devenire! Vă mulțumim încă de pe acum tuturor celor care veți sprijini acest proiect!”, a declarat pentru ziarul nostru, profesorul Aurelian Epuraș.

La acțiunea de miercuri seara vor fi prezentate realizărilor tinerilor muzicieni din Valea Jiului în perioada 2019-2022, precum și în detaliu întregul proiect „Laboratorul de muzică”. Nu în ultimul rând, o licitație publică de opere de artă va aduce fonduri pentru acest proiect, în sensul că banii colectați la această licitație vor fi donați pentru proiectul de care discutăm. Organizatorii au pregătit și două momente pentru cei care se vor afla în foaierul teatrului la această deschidere de proiect: o tombolă cu premii pentru invitați și de un concert de pian, care cu siguranță va încânta asistența.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii