Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, 29 martie, există două proiecte aparent trecute cu vederea de mai toată lumea neavizată, dar extrem de importante pentru viitorul zonei Brădet, reabilitată, modernizată dar unde omul nu prea are ce face în afară decât să se plimbe.
Este vorba de proiectele 21 şi 22 de pe ordinea de zi, care vizează „aprobarea trecerii imobilului teren în suprafaţă de 14 mp, respectiv 358 mp, din domeniul public al municipiului Petroşani în domeniul privat al acestuia”. Aceste două proiecte au fost, de altfel, şi pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de consiliu local din luna aceasta, dar din lipsă de cvorum ele au fost retrase atunci.
Despre ce este vorba exact am aflat miercuri de la secretarul municipiului din cadrul primăriei, juristul Adrian Negoe. „Este vorba de o investiţie privată care s-ar dori la Brădet, pe o suprafaţă de 1.000 mp. Din câte ştim, este vorba de un restaurant. Au nevoie deci de 1.000 mp. Pentru aceasta va fi organizată o licitaţie publică, dar până atunci noi, primăria, trebuie să asigurăm aceşti 1.000 de metri pătraţi. În sensul că trebuie trecuţi din domeniul public al municipiului în domeniul privat al municipiului. Diferenţa până la 1.000 mp este deja în domeniul privat, urmează ca să trecem şi aceşti 372 mp de teren. Iar prin aceste două proiecte de hotărâre, dacă vor fi adoptate de consilieri, asta vom face. După aceea vom face o documentaţie de alipire pentru 1.000 mp, după care, luna viitoare probabil, se va da o hotărâre de concesiune prin licitaţie publică. Zona e pe platoul unde a fost vechea cabană, dar poziţionat oarecum altfel. Din câte ştiu investitorul nu-i din Petroşani şi este vorba de o firmă, dar mai multe amănunte nu cunosc în momentul de faţă”, ne-a explicat acesta.
Iată că încet, încet încep să se aranjeze lucrurile şi la Brădet. Poate după această investiţie ar putea urma ceva terenuri de sport, alte locaţii şi alţi întreprinzători care pot să anime zona respectivă, astfel încât să nu mai vorbim de o zonă de agrement aproape pustie prin care se plimbă zilnic doar câţiva cetăţeni pe care-i poţi număra pe degete şi eventual câţiva căţei comunitari disperaţi de foame. Bine, nu vorbim aici de distrugerea peisajului sau alte chestiuni din astea, vorbim de lucruri făcute cu cap şi cu bun-simţ, care pot coexista împreună cu natura, cu zona verde şi tot ce ţine de viaţa verde.