Petroșani. Covid 19 / Îngrijorător – 3 persoane pozitive și 6 suspecți

Petroșani. Covid 19 / Îngrijorător – 3 persoane pozitive și 6 suspecți

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În ultima vineri și zi din luna iulie, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a prezentat situația îmbolnăvirilor cu COVID 19 la nivelul municipiului. O situație deloc roză, care îndeamnă la precauție comunitatea petroșeneană, căci virusul a reapărut în municipiu.

Concluzia desprinsă din spusele edilul petroșenean este că Petroșaniul, ca și Valea Jiului în general, este că în acest moment municipiul de la poalele Parângului a intrat pe lista localităților care raportează cazuri de COVID 19, trei persoane fiind depistate pozitive. O informație de-a dreptul îngrijorătoare pentru comunitatea petroșeneană. O realitate medicală care îndeamnă la respectarea strictă a măsurilor de petroșeneni.

„În municipiul Petroșani avem 3 persoane pozitive. Aceste persoane se află izolate la domiciliu. De asemenea, avem 5 persoane aflate în carantină și alte 6 persoane suspecte, care sunt momentan internate la Spitalul de Urgență din Petroșani. Aceste 6 persoane așteaptă acum rezultatul de la testul PCR, care urmează să sosească într-o zi-două, în funcție de rezultat urmând să se ia măsuri sau nu. Dacă testul va fi pozitiv, atunci respectivii cetățeni vor fi transferați la unul dintre cele două spitale COVID-19 din Valea Jiului, respectiv cel de la Lupeni sau cel de la Vulcan din vestul Văii Jiului.

Vom continua toate acțiunile de stopare a răspândirii acestui COVID-19, cum am procedat și până acum. Vorbesc aici de activitățile de spălare cu detergent și apă a străzilor, trotuarelor, parcurilor, piețelor și a spațiilor publice din zonele frecventate de cetățeni, de acțiunile de dezinfectare ale intrărilor din scările blocurilor și așa mai departe. În paralel, continuă să fie urmărite atent și aplicate măsurile luate la nivel național, cele prin care rămân deocamdată închise locurile de joacă pentru copii, bazinul de înot din Aeroport și cinematograful, plus măsurile curente știute de toată lumea încă de la începutul pandemiei și care, în mod practic, trebuie respectate de toată lumea: purtarea măștii, distanțarea fizică, spălatul pe mâini și dezinfectarea mâinilor etc.. Eu sper să trecem cu bine și de acest nou val de cazuri, să avem cât mai puține sau deloc dacă se poate, dar asta depinde doar de noi toți, respectând toate aceste măsuri anti COVID-19. Mulțumesc pe această cale marii majorități a cetățenilor din Petroșani care ne ajută și se ajută respectând în general toate acestea. În fond, fiecare cetățean trebuie să înțeleagă că nu fac un bine autorităților respectând aceste reguli, ci dumnealor personal și familiilor dumnealor, doar așa putându-se stopa răspândirea în continuare a acestui nou coronavirus”, ne-a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii