Petroșani / Centrul de Transfuzie Sanguină – în plină campanie „Donăm pentru...

Petroșani / Centrul de Transfuzie Sanguină – în plină campanie „Donăm pentru eroi!”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Vizita primarului Tiberiu Iacob-Ridzi

 

La finalul săptămânii trecute, Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, și directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Adrian David, deputatul PNL Vetuța Stănescu, Călin Petru Marian, au vizitat Centrul de Transfuzie Sanguină.

 

Întâlnirea cu medicii și personalul centrului de transfuzie sanguină nu a fost întâmplătoare. Primarul și oficialii deveni au dorit să vadă cum decurge Campania „Donăm pentru eroi!”, în contextul actual a ceea ce se întâmplă în Ucraina.

„Pe parcursul acestei campanii, locuitorii din Valea Jiului au donat sânge pentru militarii din Ucraina, dar și pentru cetățenii răniți în urma conflictului armat. Le mulțumesc tuturor celor implicați în derularea acestei acțiuni umanitare și, în special, cetățenilor care au sărit în sprijinul semenilor lor, poporului ucrainean atât de greu încercat de acest război. Vreau, pe această cale, să le mulțumesc și angajaților din primărie care s-au implicat în campania de donare de sânge, dar, care, din câte știu, sunt donatori de sânge periodic, unii cu vechi ștate în acest sens. A dona sânge înseamnă a salva vieți și acest fapt nu poate fi trecut cu vederea, iar noi, toți, avem această posibilitate de a ajuta și pe această cale. Și aici nu e vorba doar de război, sau de situația actuală, e vorba de orice situație grea, în care compatrioți, din țară și din comunitate, au nevoie de acest sânge. Deci, apelul meu este dacă putem dona sânge, să o facem în cel mai conștient mod cu putință, gândindu-ne că acest act poate salva o viață!”, a declarat și a făcut un apel, după întâlnire, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Într-adevăr, ceea ce ne spunea primarul de angajați din primărie care donează sânge, periodic, am putut constata și noi tot săptămâna trecută, când, pe la centrul de transfuzie sanguină din localitate au trecut – și nu pentru prima dată – minim patru angajați din primărie, respectiv domnii: Bolea, Ambruș, Vișan și Comșa. Iar pentru cine nu ne crede să se uite peste imaginile alăturate acestui articol. Credem că exemplul lor poate fi urmat și chiar trebuie – în condițiile unei crize de sânge acută în spitalele României – și de alții din primării sau alte instituții de stat și din comunitatea locală a Văii Jiului, în general.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii