Petroșani / Andrei i-a dăruit bicicleta sa lui Vasilică

Petroșani / Andrei i-a dăruit bicicleta sa lui Vasilică

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

de Corneliu BRAN
După discuțiile din parcul de lângă piață, de pe strada Avram Iancu, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi a rămas impresionat de un copilaș aflat și el pe-acolo cu bunica sa.

Vasilică, un băiat de 8 ani crescut de bunica sa, a răspuns, scurt și cuprinzător, la întrebarea primarului ce și-ar dori cel mai mult: „O bicicletă…”. Aflând povestea copilului de la bunica acestuia, Tiberiu Iacob-Ridzi n-a mai stat pe gânduri. S-a dus acasă, le-a povestit și membrilor familiei situația băiețelului, cum i-a căzut la inimă. După ce toți s-au sfătuit, s-a căzut de acord că lui Vasilică trebuie să i se împlinească neapărat acest vis. Zis și făcut. Miercuri, 8 iulie, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și familia acestuia au venit în același parc să-i ofere în dar o bicicletă. Și nu oricine i-a dăruit bicicleta, ci tocmai fiul primarului, Andrei, cel care avea această bicicletă în „stăpânirea” sa, fiindu-i dăruită de părinți, acum ceva timp.
Impresionant a fost faptul că Andrei i-a dăruit bicicleta copilului, probabil de acum înainte și prietenului său, cu multă bucurie pe chip și fără nicio urmă de regret. Ba, mai mult, Andrei a ținut să-i arate în amănunt lui Vasilică cum funcționează accesoriile de pe ea și apoi i-a predat-o „la cheie”, Vasilică urcându-se imediat pe ea și făcând o tură de alei.
Dar bucuriile lui Vasilică nu s-au încheiat, soția primarului, Monica, i-a oferit și o pungă plină cu dulciuri. Totodată, primarul i-a promis copilului și bunicii sale că „de-acum înainte vom ține legătura și vom fi alături de acest copil… Ce să mai zic, acum am doi băieți, trebuie să am grijă de amândoi și de scumpa mea fiică”, a menționat ca pentru sine Tiberiu Iacob-Ridzi, dar cu voce tare.
Revenind puțin la povestea lui Vasilică, putem spune că ea are darul să ne impresioneze pe toți, nu doar pe primar și familia sa. Copilul nu are tată, iar mama sa este nevoită să se descurce dintr-un ajutor social, având și ceva probleme de sănătate. Vasilică, pe numele real, Vasile Bațai, este crescut de copil mic practic de bunica sa, o doamnă deosebită și foarte de bun simț, cu care am stat foarte puțin de vorbă. Vasilică i-a spus primarului cu sinceritate că îi place mai mult în vacanță decât la școală și a răspuns.
„Așa cum am promis încă de săptămâna trecută, astăzi m-am întâlnit în acest parc de lângă piață cu Vasilică, băiețelul de 8 ani care își petrece mare parte din timp aici, alături de bunica lui. Împreună cu familia mea i-am adus în dar bicicleta pe care fiul nostru Andrei a vrut să i-o dăruiască. Vasilică are o poveste de viață impresionantă, a crescut fără tată, este în grija bunicii, mama lui fiind beneficiară de ajutor social. Am simțit o bucurie enormă la fiul meu Andrei în momentul în care a văzut că a făcut un copil fericit! Un mic gest pe care fiecare dintre noi îl facem la un moment dat înseamnă enorm pentru un copil, care poate doar a visat la anumite lucruri”, ne-a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi undeva spre finalul acestei întâlniri din parc cu acest minunat băiețel.
Andreica Maican, bunica lui Vasilică, de 71 de ani, pensionară cu o pensie mică, avea în ochi lacrimi de fericire: „Sunt fericită pentru fericirea băiatului. Când îl văd așa de fericit sunt în al nouălea cer! Mulțumim pentru tot, mulțumim lui Andrei pentru gestul făcut, mulțumim domnului primar și familiei sale! Eu de mic îl cresc pe acest băiat, cu posibilități financiare reduse, pensia mea fiind de doar 1.057 lei. Asta acum, că a fost și mai mică. E greu cu banii, iar Vasilică este obișnuit să stea mult timp cu mine, în vacanțe, sâmbăta și duminica, eu îl duc și îl aduc de la școală și tot eu vin cu el în parc să se joace și să se simtă bine. Am probleme cu inima și cu ochii, am căzut și mi-am rupt șoldul și de-atunci am și acolo probleme și când umblu. Nu mi-e ușor, dar pentru copil fac orice sacrificiu, este soarele ochilor mei”.
Un gest frumos făcut de primar și bine ar fi ca fiecare om cu posibilități, inclusiv cei din politică, să ajute măcar o dată sau de două ori, fiecare, un astfel de puști sau o puștoaică, crescuți greu de bunici sau de părinți din diferite cauze… Așa, poate, și acești copii ar avea ocazia să zâmbească mai des, să uite de necazuri și de faptul că nu au părinții, sau unul din părinți alături de ei, iar societatea în care trăim ar fi cu adevărat una demnă de secolul pe care-l trăim. Din păcate, lucrurile nu stau așa, iar Statul Român, care ar trebui să ajute mai mult astfel de cazuri, mai rău încurcă lucrurile în multe cazuri… nu intrăm aici în detalii că nu e cazul, dar toată lumea știe despre ce vrem să spunem și cam nimeni nu face nimic, asta e problema.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii