Petroșani / 738 mii lei pentru achiziționarea unui aparat de testare COVID-19...

Petroșani / 738 mii lei pentru achiziționarea unui aparat de testare COVID-19 REAL TIME-PCR

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Prin intermediul unei adrese trimisă primăriei la 6 octombrie, conducerea Spitalului de Urgență solicită primăriei aprobarea „modificării structurii listei de investiții pentru acest an, pentru achiziția unui aparat de testare COVID-19 REAL TIME-PCR”, în valoare de 738 mii lei.

 

La schimb, conducerea spitalului va renunța la o serie de investiții bugetate inițial. Printre acestea, aflate pe lista de investiții la spital pentru acest an, S.U.P. renunță în dauna acestui aparat de testare la următoarele: stație de monitorizare pacienți (UTIC), injectomat – 25 de bucăți, container casolete sterilizare+filtre – 2 bucăți, detectoare de venă/vene – 2 bucăți, frigider pentru laborator, fotolii mobile – 6 bucăți și stație apă sterilă. Practic, prin renunțarea la toate acestea se acoperă parte pe parte achiziția aparatului de testare COVID-19 REAL TIME-PCR.

În cadrul unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Petroșani, desfășurată on-line pe data de 7 octombrie, consilierii locali au aprobat rectificarea Bugetului Instituțiilor Publice și Activităților Finanțate Integral sau Parțial din Venituri Proprii pe anul 2020, cât a mai rămas din el, prin virarea de credite bugetare pe lista de investiții în cadrul Secțiunii de dezvoltare a bugetului Spitalului de Urgență Petroșani.

Astfel, S.U.P. va avea în scurtă vreme acest aparat de testare solicitat. În condițiile în care pandemia continuă, ba chiar se amplifică îngrijorător numărul de cazuri de persoane infestate cu SARS-COV-2 (de exemplu, miercuri, am avut în țară aproape 3.000 de noi cazuri și aproape 100 de persoane decedate, noi recorduri nedorite din păcate, iar în Petroșani sunt câteva focare de COVID), cererea managerului SUP este absolut justificată și rațională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii