Petrila / Strada Republicii – groapă lângă groapă

Petrila / Strada Republicii – groapă lângă groapă

Timp de citire: 2 minute

Ieșit pe teren ca să vadă cum stau lucrurile în ceea ce privește strada Republicii, în condițiile în care zăpada s-a topit demult și acum se vede bine starea asfaltului de pe principala arteră a Petrilei, reabilitată total nu cum mult timp în urmă, primarul Vasile Jurca a constatat ceea ce noi am scris încă de prin toamnă: strada s-a umplut de gropi.

Mai mici, mai mari, încet-încet, Republicii tinde să reajungă strada care era acum vreo zece ani, o stradă plină de gropi și de asfalt mâncat. Față de toamnă, gropițele s-au făcut gropi de-a dreptul, iar între timp au apărut altele noi, sarea dată cu nemiluita azi-iarnă făcându-și efectul.
Văzând situația, edilul petrilean le-a cerut subordonaților săi să înceapă demersurile necesare achiziției de bitum pentru repararea străzii.
„Am dat azi dispoziție celor de la tehnic să se intereseze de achiziția de bitum necesară pentru astuparea gropilor de pe covorul asfaltic de pe strada principală a orașului nostru, strada Republicii. Am cerut să primim oferte atât pentru bitum ce se poate turna la rece, cât și de bitum ce trebuie turnat la cald, în funcție de starea vremii. Până pe 15 martie vreau să astupăm toate gropile. Strada suferă, cum ziceți, și din cauza sării aruncate azi-iarnă, nu zic nu, dar să nu uităm că prin 2011, toamna, s-au terminat lucrările la ea și au trecut de-atunci șapte ani. A ieșit și din garanție, astfel că n-avem ce face, noi trebuie să o reparăm. Pe de altă parte, strada Republicii are probleme mai mari acolo unde s-au făcut lucrări de către firmele de gaz sau de apă și canalizare, creându-se fisuri pe unde apoi apa de ploaie s-a infiltrat”, ne-a spus primarul Vasile Jurca.
Chiar dacă n-a zis da, dar nici că nu-i așa, i-am reamintit primarului că firmele de utilități au obligația ca după fiecare lucrare să aducă terenul la starea inițială. Chiar dacă fac acest lucru, cam în 90% din cazuri, în mai mult de jumătate din ele lucrările sunt făcute de mântuială, fie ca să se economisească materiale, fie să aducă forță de muncă mai puțină sau utilaje. De aici și rezultatele acestor intervenții.
„Dumneavoastră puteți să spuneți, eu însă o să mă abțin”, a menționat primarul, neinfirmând cele ce am susținut. Din afirmația sa deducem că avem dreptate. Totuși, nu înțelegem de ce edilul nu o recunoaște și deschis, în mod public, exemple fiind nenumărate? Că doar nu i-o fi frică unui primar să spună pe șleau ceea ce gândește când vine vorba de localitatea sa… Mă rog, iată că o spunem noi. Pe viitor am sugera primăriilor să fie mai atente la astfel de lucrări și să nu le recepționeze la final dacă sunt de mântuială.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii