Petrila. Primăria va reface terasamentul și calea ferată din zona Lonea

Petrila. Primăria va reface terasamentul și calea ferată din zona Lonea

Timp de citire: 2 minute

Amenajarea zidului de sprijin al dealului din zona în care se construiește blocul social în orașul Petrila se finalizează săptămâna viitoare. După această etapă, primăria intră să refacă terasamentul care a plecat la vale, dar și calea ferată pe care se transporta cărbunele de la mina Lonea. Totul în regie proprie, pentru că săpăturile la fundația blocului au destabilizat malul.

Dealul din spatele amplasamentului unde, acum, la Petrila se construiește un bloc social a plecat la vale încă din primăvară, și situația devine mai gravă zi de zi. Gaura se adâncește tot mai mult, iar petrilenii care locuiesc în zonă se tem ca malul să nu le plece cu tot cu case. Totul a pornit în martie, când constructorul a demarat lucrările la blocul social și a scos niște parapeți de susținere, ceea ce a făcut ca terasamentul să o ia la vale. Ulterior, a început construcția unui zid de sprijin care va fi gata săptămâna viitoare.

„Am fost săptămâna trecută în zona respectivă, pentru că din nou m-au sesizat oamenii că terenul tot pleacă la vale, dar la acest moment zidul de sprijin la care constructorul lucrează a ajuns în punctul maxim al surpării, și sper ca până săptămâna cealaltă să prindă toată partea care s-a rupt în martie”, a spus primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Primăria și-a asumat stabilizarea malului în regie proprie și chiar va repara și calea ferată pe care dieselul de la mina Lonea transporta cărbunele. Linia ferată este impracticabilă din primăvara, iar cărbunele este transportat la termocentrala Paroșeni pe cale auto, cu camioane.

„După ce vom avea zidul de sprijin finalizat, se va pune pământ după el și vom începe lucrările în partea de sus. Aceste lucrări le vom face în regie proprie, pentru că este cumva problema primăriei, din cauza noastră și a lucrărilor pe care le facem acolo s-a surpat linia. Conform studiului geotehnic, va trebui să montăm un tub în zona respectivă, care să preia apele pluviale care vin de pe deal, să refacem terasamentul și să punem linia la loc. Eu cred că în două săptămâni vor reuși să închidă acel zid, și atunci nu va mai fi acea problemă de alunecare a terenului” a mai spus primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Lucrările la blocul social din Lonea avansează chiar și cu aceste probleme întâmpinate prin alunecarea terasamentului. Constructorul a lucrat toată vara la pregătirea locului, turnarea fundației, iar în perioada următoare începe ridicarea efectivă a zidurilor. După ce se finalizează zidul de sprijin, primăria intervine pentru stabilizarea malului, iar oamenii care au case în zonă nu vor mai sta cu teama că, oricând, situație ce ar putea fi favorizată și de condițiile meteo, pământul poate să o ia la vale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii