Petrila / Mirosul fetid al gunoiului la vremea pandemiei

Petrila / Mirosul fetid al gunoiului la vremea pandemiei

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

de Corneliu BRAN
Așa arăta unul din punctele de colectare a deșeurilor menajere la Petrila, situat la ieșirea din Cartierul Parângului, în spatele blocului 101 de pe strada Republicii.

Oamenii de-acolo se plâng de faptul că această situație urât mirositoare durează de ceva timp și că, deși au anunțat la primărie, nimeni nu ia măsuri să-i prindă pe nesimțiții care aruncă mizeriile lângă containere. Containere care, e drept, stau goale. Semn că firma de salubritate își face datoria. Cum e vară, mirosul acestor deșeuri fac viața grea celor din zonă. Ei se plâng că nu mai pot aerisi din cauza damfului venit de-acolo, iar șobolanii s-au înmulțit de când durează această situație de nedescris și de… nerespirat. Poate că între o amendă dată unuia că nu are mască și o alta dată unui șofer pe motiv că „nu acordă prioritate”, „prietenii știu de ce” scriem asta, polițiștii locali din primărie și își vor face timp să meargă pe urmele celor care strică treaba celor care sunt dedicați muncii, cetățenilor onești care n-au nicio vină pentru dezastrul de-acolo și care își plătesc regulat taxa de ridicare a gunoiului menajer.
Probabil că nemernicii care fac mizeria asta n-ar trebui căutați prea departe. Ei locuiesc în unele case din Parângului. Dacă s-ar dori, s-ar afla repede cine sunt vinovați de această stare… Pentru poliția locală nu ar fi mare lucru. Dar cu o singură condiție: să dorească să reinstaureze ordinea edilitară și sanitară în zonă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii