Petrila / „Festivalul Primăverii Chinezeşti”

Petrila / „Festivalul Primăverii Chinezeşti”

Timp de citire: 2 minute

Un mare spectacol dedicat culturii chineze şi tradiţiilor de primăvară româno-chineze va avea loc azi la Petrila cu începere de la orele 14:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” din localitate.

Sunt aşteptaţi în sală sute de invitaţi (elevi şi studenţi şi dascălii lor) iar pe scenă zeci de tineri artişti locali şi sportivi din rândurile elevilor şi studenţilor, alături de instructorii lor, care vor veni să cânte şi să danseze, ori să facă demonstraţii de gimnastică artistică şi aerobică.
„În primul rând, va fi vorba de elevii şi studenţii care participă la cursurile de limba chineză şi de elevi ai partenerilor acestui show de zile mari care parafrazează într-un fel sosirea primăverii”, ne-a spus joi profesorul Radu Chinţa, directorul Clubului Copiilor şi Elevilor Petrila, una dintre instituţiile partenere în organizarea acestui spectacol.
Dacă tot am amintit de parteneri şi de organizare, se cuvine să şi pomenim aici de unde a început ideea acestui inedit spectacol la care sunteţi invitaţi şi cei interesaţi. Spectacolul se numeşte „Festivalul Primăverii Chinezeşti” şi acţiunea are ca organizatori principali pe cei din cadrul Institutului „Confucius” şi din cadrul Universităţii din Beijing, reprezentată aici de cei din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, unde există o bună colaborare româno-chineză pe linie universitară.
În ceea ce priveşte partenerii acestui proiect ei sunt: Primăria şi Consiliul Local Petrila, Universitatea din Petroşani, Clubul Copiilor şi Elevilor Petrila, Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani, Clubul Sportiv Şcolar Petroşani, Casa de Cultură „Ladislau Schmidt” Petrila, Casa de Cultură a Studenţilor Petroşani, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila, Asociaţia „San Montan” Petrila şi Asociaţia „Lirica” Petroşani.
Spectacolul va fi susţinut, cum spuneam, de elevi şi studenţi, iar pe scenă cei din sală vor putea viziona numeroase reprize de cântece şi dansuri (inclusiv un show pregătit de studenţii din cadrul ansamblului de dans din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani coordonaţi de Nicolae Nicoară), intercalate cu reprize de demonstraţii sportive din partea loturilor de gimnastică artistică şi gimnastică aerobică din cadrul Clubului Sportiv Şcolar Petroşani şi a Clubului Copiilor Petroşani. Nu va lipsi nici proiecţia unui filmuleţ pregătit de Clubul Copiilor Petrila.
„Pentru că se doreşte de către organizatori promovarea tradiţiilor chinezeşti, dar şi a tradiţiilor româneşti locale, oarecum printr-o îmbinare a acestora – total diferite şi total îndepărtate dar la fel de apreciate în lume – ne-am gândit să ne prezentăm cu un filmuleţ ce are ca şi subiect desene ale copiilor noştri referitoare la tradiţiile locului şi a primăverii ce dă să înceapă peste câteva săptămâni. Este un eveniment la care noi suntem parteneri şi de care ne bucurăm că există şi că va avea loc în oraşul nostru”, a subliniat pentru ZVJ Radu Chinţa.

de Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii