Petrila. Doar peticiri pe centura rutieră

Petrila. Doar peticiri pe centura rutieră

Timp de citire: un minut

De când s-a dat în folosință podul rutier de la intrare în orașul Petrila, traficul s-a intensificat pe șoseaua de centură. Atât că aceasta și înghețul și dezghețul au făcut ca în asfalt să apară foarte multe gropi. Primăria Petrila n-are în plan perioada următoare să modernizeze total artera, ci doar s-o întrețină. Așa că, pe centra Petrilei se vor face doar peticiri.

Drumul de centură al orașului Petrila a făcut cunoștință cu asfaltul la finalul anului 2018, când Societatea Națională de Închideri de Mine (SNÎM) Valea Jiului, în a cărui custodie se afla, a asfaltat artera după cum își asumase. Deci, sunt 6 ani de când pe acest drum care ulterior a devenit centura Petrilei se circulă pe asfalt. Acum, de când  traficul greu în mare parte s-a mutat pe centură și a crescut și adresabilitatea și din partea șoferilor care trebuie să ajungă în partea de vest a orașului spre Lonea și Cimpa, artera a cunoscut o degradare. Pe porțiunile de început, din prejma minei Petrila, denivelările sunt mari, iar cum înaintezi, mai ales acum favorizate de temperaturile scăzute, apar gropi, ca și ciupercile după ploaie.

„La acest moment nu avem un proiect de reabilitare integrală a șoselei de centură. O vom reabilita punctual pe zonele în care terasamentul este degradat. Deja am început cu mixtură asfaltică la rece, iar în momentul în care stațiile de asfalt vor începe să funcționeze, vom face și celelalte lucrări care sunt un pic mai mare”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Șoseaua de centură se vrea a fi o arteră pe care turiștii pot ajunge mai ușor la fosta Mină Petrila, la viitorul muzeu al satului momârlănesc, la Cheile Jiețului și la Transalpina.

Pentru a putea fi utilizată așa cum trebuie, la intrarea în oraș, paralele cu podul feroviar s-a realizat și un pod rutier, tocmai pentru a lega drumul național cu centura. Atât că, până la un proiect major care să modernizeze artera în întregime, administrația doar va întreține drumul pe porțiunile unde este necesar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii