Petrila / Biblioteca din Parcul Copiilor arată puțin mai bine, dar lipsesc...

Petrila / Biblioteca din Parcul Copiilor arată puțin mai bine, dar lipsesc cu desăvârșire cărțile! Atunci, copiii ce să mai înțeleagă?

Timp de citire: 2 minute

Scriam luna trecută de vandalizarea bibliotecii în aer liber din Parcul Copiilor din Petrila. Am găsit atunci cărți rupte, aruncate peste tot de-a valma, unul din geamuri lipsă și așa mai departe.

 

Ei bine, joi 3 noiembrie, la câteva săptămâni de când atrăgeam atenția celor din primărie și, mai ales, celor din poliția locală care nici măcar nu înștiințaseră conducerea primăriei de acea situație nedorită, dar să-i mai și prindă pe autori, am găsit situația schimbată. Bine, cărțile care sunt expuse pe rafturi sunt tot jalnice, cu coperțile scorțoase sau rupte, dar măcar sunt puse „într-o joi”, iar geamul a fost schimbat. Totuși, ne întrebăm, care este rolul acestei biblioteci pentru toți în aer liber, din moment ce posibilii cititori nu au o ofertă clară? Nu există cărți acolo care să-i atragă pe cei mici spre citit, care să-i facă să ia cartea acasă și apoi să o citească și, bineînțeles, să o aducă înapoi în stare bună, cum așa e normal în lumea civilizată! Ideea de a pune aceste biblioteci în parcuri este extraordinar de bună, dar, domnilor, atunci haideți să facem treaba și cum trebuie, nu cu sferturi de măsură, din care, mai ales copiii, nu înțeleg nimic. Altfel totul va rămâne doar o piesă de mobilier, pe care cei din poliția locală sau bibliotecara orașului o vor avea pe inventar și atât! Ba poate ar mai fi ceva: zilnic, polițistul local să constate dacă mai sunt geamuri sau nu… Ori acesta a fost planul? Nu credem! Cine a gândit și a pus în practică o astfel de bibliotecă merită felicitat, dar odată ce aceasta există, mai trebuie și cărți. Cetățeni ai Petrilei, care aveți acasă cărți în plus și nu aveți unde să le țineți, duceți-le acolo! Da, chiar dacă după vreun an-doi ele se mai deteriorează, că e inevitabil (deși nu ar trebui dacă lumea ar fi civilizată, dar hai să zicem), măcar unii din tinerii noștri rămân cu ceea ce au citit. Iar pentru asta, părinții copiilor, profesorii, ar trebui să-i îndemne să citească! Uite, Marian Boboc a făcut o propunere că va dona cărți pentru această bibliotecă. Însă aflăm cu uimire de la el: „După anunțul meu, referitor la o donație de cărți pentru biblioteca vandalizată, nu m-a contactat până acum nimeni de la Primăria Petrila. Subliniez cuvântul DONAȚIE, deci, aș fi dat bibliotecii niște cărți fără bani, că știu că a cumpăra cu bani cărți reprezintă o problemă mare pentru unii care s-au trezit în fruntea comunității și care construiesc biblioteci, dar nu se gândesc ce cărți le vor mobila. Dacă edilii petrileni nu au fost interesați de donația mea nu e nici o problemă, le voi dona în altă parte. Deja am primit solicitări… Dragostea cu de-a sila nu se poate nici cu cartea, nici cu altcineva…”, ne-a declarat Marian Boboc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii