Petrila. Alertă de urs!

Petrila. Alertă de urs!

Timp de citire: un minut

Au reînceput să sune telefoanele. Se anunță alerte cu privire la prezența unor urși, de această dată în estul Văii Jiului, la Petrila. Două astfel de alerte au pus în gardă populația, dar echipe mixte deplasate în teren n-au găsit nimic. Doar urme, semn că ursul/ urșii ar fi trecut prin zonă.

Prima atenționare prin sistemul RO-Alert s-a dat la Petrila, miercuri seara, la ora 21:21. Prezența ursului în zonă a fost semnalată prin 112 de o femeie, care ar fi auzit mai multe foșnete ciudate în momentul în care s-ar fi dus la centrala termică aflată într-o încăpere separată de casă, zgomote care au dus-o cu gândul că ar putea fi un urs. Imediat, la fața locului au fost trimise echipe mixte pentru a patrula în zonă.

„Miercuri seară, cineva din Birăoni, Cimpa, a sunat că a observat în spatele casei un urs, mai exact zgomote care au dus-o cu gândul că ar putea fi un urs, ținând cont că zilele trecute ar fi găsit în grădină urme de labe, dar și excremente. Am trimis acolo Poliția Locală în urma apelului primit prin 112. A fost și Jandarmeria cu un echipaj, dar si pompierii SMURD, dar n-au găsit niciun urs, decât niște excremente, mai vechi de o săptămână, în grădina doamnei care a sunat la 112. Au patrulat zona vreo 2 ore, iar după aceea s-au retras, pentru că n-au găsit nimic mai mult”, spune primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Ultima oară când populația din Petrila a fost alertată cu privire la prezența unui urs a fost la începutul lunii septembrie, când o ursoaică a fost prins într-un laț, în zona Taia.

ISU a alertat atunci populația din zonă, cu un mesaj de tip Ro-Alert, doar că ursul a avut în acel caz nevoie de ajutor.

Urșii coboară tot mai des în civilizație, în căutare de hrană. Anul acesta, în toate localitățile din Valea Jiului  s-au emis astfel de mesaje RO-Alert. Dar, din fericire, nu s-au înregistrat cazuri grave ca urmare a vizitelor urșilor în zonele locuite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii