Petrila. 3 blocuri noi în construcţie, unul este deja la faza de...

Petrila. 3 blocuri noi în construcţie, unul este deja la faza de interioare

Timp de citire: 2 minute

Trei blocuri nou-nouțe se construiesc la Petrila. Lucrările sunt în stadii avansate, iar unul dintre ele ar putea primi locatari chiar din vară. Toate spațiile locative sunt cu destinație socială, așa că persoanele interesate pot depune cereri la primărie.

Pe strada Prundului, lângă policlinică și în Lonea. Acestea sunt locurile în care se ridică blocuri sociale. Unul ar putea fi gata chiar în vară, pentru că acum se lucrează deja la interioare. Noile imobile par desprinse din cartierele rezidențiale din marile orașe, pentru că au un aspect modern.

„Mai avem lucrări de făcut la interior, acolo este și foarte mult de lucru, ca la orice finisaje. Se lucrează și blocul de lângă policlinică, va fi primul care se va da în folosință, la acesta au început lucrările prima dată, și constructorul a avut un mod bun de lucru, suntem într-un stadiu avansat. Ca și stadiu de execuție, al doilea este cel de pe strada Prundului și cel mai în urmă, dacă pot spune așa, este blocul din Lonea, față în față cu școala, unde am avut și ceva probleme”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Anul acesta, toate imobilele trebuie finalizate. Vor fi undeva la 100 de spații locative noi, încadrate în categoria locuințelor sociale. Toți cei care vor o astfel de locuință trebuie să știe că nu trebuie să fie musai oameni cu o situaţie materială modestă, ci trebuie să îndeplinească mai multe condiții și să adune un punctaj cât mai bun, în funcție de care se va face departajarea.

„Locuințele sociale sunt pentru orice categorie de oameni. Vă dau un exemplu: au prioritate medicii, polițiștii, profesorii, oameni de care are nevoie orașul și care sunt veniți la noi în localitate”, a mai adăugat primarul de la Petrila.

Cele trei blocuri aflate în șantier nu sunt singurele construite în ultimii ani, iar la acestea se adaugă și blocurile de tip ANL de pe raza orașului. La ora actuală sunt sute de cereri depuse de către cei interesați de un astfel de spațiu locativ. Toate se analizează și, în funcție de criteriile de departajare, se acordă un punctaj. Titularii dosarelor cu cele mai mari punctaje vor fi și cei care vor primi o astfel de locuință.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii