Peste doar o săptămână / Începe lupta şi la rugby

Peste doar o săptămână / Începe lupta şi la rugby

Timp de citire: 2 minute

În turul de campionat al DNS la rugby, Știința a înregistrat trei victorii şi trei înfrângeri.

După desfășurarea celor 14 etape din sezonul regulat, DNS de rugby continuă cu jocurile din play-off și play-out. În play-off se vor califica echipele de pe locurile 1-4, iar în play-out vor evolua cele de pe pozițiile 5-8. În aceste faze ale competiției se va juca în sistem eliminatoriu. Astfel, în play-off, în semifinale, se vor întâlni locurile 1 cu 4 de la sfârșitul sezonului regulat și echipele de pozițiile 2 și 3, în manșă unică, partida urmând a se desfășura pe terenul formației mai bine clasate după desfășurarea celor 14 etape.
La fel se va întâmpla și în play-out, cu mențiunea că acolo se vor întâlni locurile 5 cu 8 și, respectiv, 6 cu 7, partidele din aceste semifinale, ca și cele din play-off, urmând a se disputa pe 27 sau 28 mai.
Jocurile de clasament se vor disputa pe 3 sau 4 iunie, ocupanta primului loc urmând a promova în Superligă, care este prima scenă a rugby-ului românesc. Echipa de pe ultima poziție ar urma să retrogradeze în Divizia A, cel de-al treilea eșalon valoric din sportul cu balonul oval din țara noastră.
Din păcate, promovarea și retro­gra­darea sunt niște chestii pur teoretice, care țin de bani. Ca de exemplu, sezonul trecut a fost câștigat de Bucovina Suceava, care, din lipsă de finanțare, nu s-a mai înscris în Superligă, acolo unde a ajuns Politehnica Iași, echipă care a terminat pe trei în DNS. Poziția secundă a fost ocupată de Știința Petroșani. Între timp, formația ieşeană s-a retras din competiție, urmând a reveni în eșalonul al doilea.
De altfel, și Știința Petroșani a trecut prin astfel de momente, în 2012, 2013 și 2015, când, deși a câștigat DNS, nu s-a înscris, din cauza problemelor financiare, în Superligă. Obiectivul celor de la Știința Petroșani în acest retur este calificarea în play-off, ceea ce înseamnă o clasare în primele patru locuri din DNS, despre promovare neputându-se vorbi decât dacă se va întâmpla vreo minune din punct de vedere financiar.
Poziția a patra în DNS poate fi ocupată de către rugbiștii de la Petroșani chiar după desfășurarea primei etape a returului, când vor evolua sâmbătă, 17 martie, de la ora 10:00, dacă nu vor apărea modificări de ultimă oră, pe terenul celor de la RC Bârlad.
Pentru a face rocada în ierarhie cu moldovenii cei de la Știința au nevoie de o victorie cu bonus ofensiv, ceea ce înseamnă cinci puncte, exact atât cât este diferența la ora actuală între cele două echipe, formația din Valea Jiului având și avantajul esaverajului mai bun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii