Peste 400 de aninoseni se bucură că au scăpat de teamă: La...

Peste 400 de aninoseni se bucură că au scăpat de teamă: La final de august cele zece imobile a câte 12 locuințe fiecare, construite tocmai în anul 1895, vor avea lucrările de consolidare și acoperișurile finalizate!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Nu mai este mult și casele cu etaj din colonia de pe strada Libertății din Aninoasa, construite tocmai în anul 1895, sunt gata reabilitate! Este vorba de zece imobile a câte 12 locuințe fiecare, ce prezentau cel mai mare grad de uzură, un pericol pentru viețile a peste 400 de aninoseni deoarece oricând acoperișurile riscau să cadă peste oameni, la fel și tavanele!

Aninosenii ce locuiesc în aceste case sociale susțin acum că „le-a trecut glonțul pe la ureche” și sunt bucuroși de faptul că acum pot dormi liniștiți, fără teama că ei sau copiii lor pot păți ceva, mai ales noaptea, când toată lumea se află în casă, dar și de faptul că atunci când va veni frigul casele lor vor fi cu adevărat un adăpost în calea acestuia.

„Au fost alese casele care prezentau cel mai mare grad de uzură, iar aici vorbesc de structura de rezistență a imobilului și de acoperiș. Zece au fost reparate sau sunt pe cale a fi reparate – că mai sunt ceva lucrări, dar se trage tare pentru finalizare – ar mai rămâne 20 de case a câte 12 locuințe fiecare, din care măcar la jumătate ar mai trebui intervenit anul acesta sau la anul, asta ca să nu ajungă la fel de degradate ca aceste zece pe care le-am reparat și care dădeau coșmaruri oamenilor și mie personal. Vom vedea cum vom face ca să mai reparăm din ele, dar ce este important este faptul că lucrările sunt spre finalizare, iar oamenii sunt mulțumiți că și casele lor prezintă de-acum înainte siguranță”, ne-a declarat primarul Nicolae Dunca.

Reamintim faptul că aceste case istorice, după apelurile repetate ale primarului Nicolae Dunca, au fost reparate cu bani din fondul de rezervă al guvernului trecut, care pe ultima sută de metri de guvernare a alocat pentru Aninoasa suma de 7 milioane lei în decembrie 2019. Să sperăm că și actualul guvern va găsi sumele necesare pentru repararea altor zece imobile, dacă nu pentru toate, deoarece vorbim de imobile nesigure, construite acum 125 de ani (!), în care locuiesc peste 500 de aninoseni cu venituri mici și foarte mici și cu destule probleme sociale și de sănătate, dar și unele cu copii mici sau cu bătrâni foarte bolnavi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii