Percheziții în Hunedoara. Fraude cu fonduri din Start-up Nation

Percheziții în Hunedoara. Fraude cu fonduri din Start-up Nation

Timp de citire: un minut

 Mai multe percheziții au avut loc marți, în județul Hunedoara, dar și în alte județe din țară, la persoane bănuite de obținerea ilegală de fonduri prin programul Start-up Nation. Prejudiciul total se ridică la peste 4 milioane de lei.

Poliţiştii de la Serviciul Economic Neamţ au efectuat, marţi dimineaţă, 46 de percheziţii în 13 judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri, cu un prejudiciu de peste patru milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), percheziţiile au avut loc în judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, prin intermediul a 23 de societăţi comerciale, bănuiţii ar fi solicitat fonduri publice printr-un program, prezentând date şi documente false. Este vorba despre finanțări prin  programul Start-up Nation, prejudiciul cauzat fiind de 4.086.000 de lei. Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii