Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Pe obrazul ghicitorului în stele Laurenţiu...

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Pe obrazul ghicitorului în stele Laurenţiu Nistor, / În restul judeţului, apa rămâne mai ieftină ca în Valea Jiului. Chiar şi la noul preţ, majorat

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În timp ce chiar nu mai poate de grija județului Hunedoara, preacucernicul Laurențiu Nistor de la PSD Hunedoara inițiază un proiect de hotărâre prin care (pentru restul județului, via Apa Prod) prețul pentru apă potabilă crește timid, de la 4,11 la 4,44 lei + TVA/ mc, iar cel pentru canalizare/ epurare de la 3,65 la 3,95 lei + TVA/ mc.

 

Majorarea în discuție se va afla pe masa consilierilor județeni la ședința ordinară din data 28 ianuarie 2022, vineri, deși a fost cerută de Apa Prod încă din 11 noiembrie 2021. Nistor a tras de proiect peste 2 luni de zile, cu scopul de a întârzia majorarea tarifelor în restul județului. Scuza că proiectul a stat o perioadă în consultare publică nu stă în picioare. Termenul de propuneri, sugestii și opinii a expirat la 26 noiembrie anul trecut. Dată de la care consilierii județeni s-au mai întrunit în ședință de fix 4 (patru) ori, putând discuta oricând proiectul anterior menționat.

Între timp, în Valea Jiului – încă de la mijlocul anului trecut – mc de apă e 5,19 lei + TVA, iar tariful pentru canalizare/ epurare este de 3,33 lei + TVA/ mc. Un preț în continuare mai mare în raport cu cel pentru apa potabilă furnizată în restul județului, deși ambele entități (Apa Prod și Apa Serv Valea Jiului) au la bază atât sinistra influență a CJ Hunedoara, cât și „povara” derulării de proiecte din fonduri europene (care proiecte, deși ar fi trebuit să rentabilizeze, mai degrabă au accelerat majorarea repetată a prețurilor). Evident că, în contextul actual, cu PSD la putere, românii trebuie să suporte majorări de prețuri. Dar tot clar e și că, dacă Apa Serv Valea Jiului SA a fost nevoită să ajusteze prețurile începând cu luna a șasea a anului 2021, și Apa Prod SA ar fi trebuit să o urmeze. Imediat, nu după opt-nouă luni, și nicidecum practicând prețuri în continuare mai mic. Mai cu seamă că voturile din Vale, de culoare roșie, sunt cele care au făcut diferența și l-au cocoțat pe Nistor în jilțul de președinte.

Și dacă în ea s-a spălat cândva Decebal, și dacă are la bază lacrimile icoanei Sf. Panfutie din Bejan, apa potabilă din restul județul clar trebuie să fie la fel de scumpă, ori de ieftină, precum cea din Valea Jiului.

De ce e mai scumpă apa la noi, în Vale? Inclusiv pentru că administratorul public și ditamai ceata aia de consilieri județeni din Vale sunt fix degeaba pe la Deva, timp în care Nistor nu contenește cu birurile puse pe oamenii de aici, din sudul județului. Dar trage ostentativ mâța de coadă când trebuie să aplice aceeași unitate de măsură și în restul județului.

În rest, haosul domneşte iar nepăsarea dă pe afară la Consiliul Judeţean Hunedoara. Iată Referatul de aprobare nr. 20232 din 15.11.2021 (click pentru a deschide documentul în fereastră nouă), prin care Laurenţiu Nistor iniţiază proiectul de timidă majorare a preţurilor în restul judeţului. Din cuprinsul referatului veţi afla, cu o evidentă uimire, că “aceste propuneri ale preţului la apă şi tarifului de canalizare /epurare au fost aprobate prin Decizia Consiliului de Administraţie al Apa Prod SA Deva nr. 51/18.11.2021”. Priceput dl. Nistor dacă, în 15.11.2021, ştia deja ce se va aproba in 18.11.2021. Nu-i aşa? L-a urmat îndeaproape directorul executiv Daniela Ioana Dan. Care ştia şi dumneai, în Raportul de specialitate nr. 20235 din 15 noiembrie 2021, ce anume se va aproba prin decizia CA al Apa Prod SA din 18 noiembrie 2021.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii