Pentru transport ilegal de persoane / Sancţiuni de 30.000 lei

Pentru transport ilegal de persoane / Sancţiuni de 30.000 lei

Timp de citire: un minut

Săptămâna trecută, poliţiştii Compartimentului Sistematizare şi Legalitate Transporturi, din cadrul Serviciul Rutier Hunedoara, au desfăşurat, la nivelul întregului judeţ, mai multe activităţi în scopul depistării şi sancţionării contravenţionale a conducătorilor auto care efectuează transport public de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi sau copie conformă.
De asemenea, poliţiştii au efectuat controale şi pe linia respectării perioadelor de conducere şi odihnă de către conducătorii autovehiculelor destinate transporturilor rutiere publice.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au sancţionat patru conducători auto pentru nerespectarea prevederilor legii taximetriei, într-una dintre situaţii fiind dispusă şi măsura administrativă de suspendare a dreptului de utilizare a auto­vehiculului folosit la săvârşirea contravenţiei pe o perioadă de şase luni. Alte patru sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale şoferilor.
De asemenea, 15 conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea Codului Rutier, în patru situaţii fiind ridicate certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor pentru defecţiuni tehnice sau lipsa asigurării obligatorii. În urma acestor activităţi, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii