Pentru mai multe nereguli la cabana „La Moşu’”, / 10.000 lei amendă

Pentru mai multe nereguli la cabana „La Moşu’”, / 10.000 lei amendă

Timp de citire: un minut
Dezvoltarea municipiului Lupeni este împiedicată şi de faptul că unele firme aflate în Staţiunea Straja, locul unde municipalitatea a făcut cele mai mari investiţii, se sustrag de la plata impozitelor şi taxelor cuvenite Primăriei Lupeni, sume care ar urma să fie utilizate pentru dezvoltarea localităţii.
Controalele efectuate în staţiune scot la iveală tot mai multe nereguli. În urma ultimului control dispus de primarul Cristian Resmeriţă în Staţiunea Straja, echipa de control care s-a deplasat în staţiune a constatat că la cabana „La Moşu”, aflată în proprietatea firmei BRAPAT BRAICU SRL, au fost încălcate mai multe prevederi legale. Firma nu a depus documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei ISU, a efectuat cazări în sezonul de iarnă 2015-2016 fără să deţină autorizaţia de funcţionare, nu a declarat cazările şi nu a achitat taxa hotelieră aferentă acestui an, în anul 2016 nu a achitat taxa Salvamont aferentă perioadei, a efectuat extinderi pe o suprafaţă cu 59 mp mai mare decât cea pentru care deţine contract de concesiune, construcţia fiind realizată fără autorizaţie de construire, începând cu anul 2013 nu a achitat taxa de concesiune.
Conform raportului întocmit în urma controlului, echipa de control a aplicat, pentru neregulile constatate, o amendă de 10.000 lei şi a solicitat achitarea taxei de concesiune datorată. În caz contrar, se va rezilia contractul de concesiune, stabilindu-se ca până la 1 decembrie a.c. firma să demoleze construcţiile ridicate ilegal.
„Cetăţenii trebuie să înţeleagă că toată lumea trebuie să respecte legea. Staţiunea Straja este locul unde au fost efectuate cele mai multe investiţii. Acestea au avut ca scop crearea de locuri de muncă şi obţinerea resurselor financiare necesare dezvoltării municipiului Lupeni. Vom lua toate măsurile care se impun ca Staţiunea Straja să contribuie la dezvoltarea localităţii”, a declarat primarul Cristian Resmeriţă.
Sonia LIBERESCU 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii