Pentru fondul de carte / Cât mai cheltuiesc bibliotecile?

Pentru fondul de carte / Cât mai cheltuiesc bibliotecile?

Timp de citire: un minut
Chiar dacă mulţi dintre noi nu au mai pus mâna pe o carte de ani de zile, darămite să fi pus piciorul într-o bibliotecă, cărţile sunt încă un bun de consum.
În biblioteci, fie ele orăşeneşti, municipale, sau de liceu ori gimnazială se intră destul de des şi se împrumută cărţi. Pentru că se folosesc cu regularitate, ele se deteriorează ori se pierd, iar fondul beletristic trebuie mereu înnoit.
Biblioteca Municipală Petroşani a primit volume noi chiar în luna noiembrie, fiind achiziţionat din bugetul local un pachet de cărţi de beletristică şi critică literară în valoare de 3.650 lei.
Aport de carte a fost înregistrat şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani. Noi am fost curioşi se vedem ce se citeşte în liceu, atât de mult încât să fie nevoie de actualizări periodice. Predictibil, cele mai citite sunt cele din programa pentru bacalaureat. Pe listă sunt „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu; „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, „Enigma Otiliei” de George Călinescu, „Moromeţii” de Marin Preda; „Ion” de Liviu Rebreanu. Pachetul cu aproximativ 45 de volume a fost achiziţionat de liceu cu suma de doar 475 lei. La preţul ăsta, să tot citeşti!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii