Pentru amenajarea falezei Jiului / Primăria Uricani externalizează managementul proiectului

Pentru amenajarea falezei Jiului / Primăria Uricani externalizează managementul proiectului

Timp de citire: un minut

O firmă de profil din București, Pantelimon, se va ocupa de managementul proiectului regenerare urbană în Uricani.

Uricaniul a câștigat anul acesta finanțare pentru reamenajarea falezei Jiului și utilarea ei în așa fel încât să fie un excelent loc de promenadă și relaxare. Mulți se întreabă cam ce mare nevoie avea Uricaniul, în care abundă zonele verzi, de atragerea banilor europeni pentru o nouă zonă verde. Ideea este că reamenajarea falezei oferă un aspect plăcut, modern intrării în oraș. Lucrările se vor face pe bani europeni, și nici unui primar nu trebuie să îi scape nici o oportunitate de a cheltui banii europeni pe proiecte urbane, cu condiția ca în viitor să nu aducă mai multe cheltuieli decât venituri. Cum o faleză reamenajată nu are cum să fie o pierdere de resurse, investiția este binevenită. De ce dă bani Comisia Europeană Uricaniului pentru amenajare de spații verzi, când Uricaniul este practic verde, asta e altă întrebare, dar ei sunt specialiștii, nu noi.
120.000 de lei din banii accesați se vor duce pentru realizarea mana­gementului de implementare. Practic, implementarea proiectului trebuie să se facă după regulile și normele europene, în termenele prestabilite, în caz contrar UE își ia banii înapoi. Cu toate că unele primării, cum este Petroșaniul, de exemplu, au funcționari care deja știu exact ce trebuie să facă pentru a manageria exemplar un proiect european, sunt și primării care mai bine nu se leagă la cap dacă nu le doare. Așadar managementul acestui proiect la Uricani a fost scos la licitație pentru suma de 138.000 lei și câștigat de SC Tehno Consulting Solution SRL, care lucrează în domeniul consultanței din 2004.
Proiectul de regenerare urbană cuprinde crearea a 18.112 mp de spații verzi în vederea atingerii indicatorului privind spațiile verzi, de 15,04 mp/ locuitor, la finalizarea acestui proiect. De asemenea, are în vedere amenajarea a 1.961 mp de zone de agrement pentru populația Uricaniului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii