Pentru a băga pe foc la Mintia, / Prefectul s-a întâlnit cu...

Pentru a băga pe foc la Mintia, / Prefectul s-a întâlnit cu conducerea CEH

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat joi, 11 martie, o întâlnire de urgență cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Discuțiile s-au axat pe situația funcționării celor trei mari componente ale complexului: minerit, termocentrala Mintia și termocentrala Paroșeni.

 

Au participat la discuții subprefecții județului, Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell.

Din partea C.E.H. Hunedoara au fost prezenți administratorul special Cristian Roșu (care artrebui să-și lămurească situația: și-a dat sau nu și-a dat demisia, așa cum a anunțat public în zilele protestelor minerilor de la Lupeni – n.r.), directorul general (Samuel Dioane), directorul termocentralei Mintia (Mircea Birău) și directorul comercial al CEH (Nicolae Ardelean).

Sintetizat, situația actuală, din punct de vedere al activității CEH, prezentată de conducerea executivă, este următoarea:

  • În ceea ce privește faptul că locuitorii municipiului Deva care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază de apă caldă și căldură, trebuie să se ia în calcul costul de producție, care este de 662,19lei/ Gcal, iar prețul mediu de livrare este de 193,08/ Gcal;
  • Referitor la situația de la Spitalul Județean Deva trebuie să se țină cont că acesta are propriul sistem de încălzire, iar termocentrala Mintia este doar o a doua sursă, ea nefiind obligatorie;
  • Instituțiile publice (școli, grădinițe, etc). precum și restul agenților economici racordați la sistemul centralizat de termoficare, s-a menționat că au fost informate privind sistarea distribuției agentului termic;
  • În legătură cu eventualul pericol al apariției unui  incident la instalația de răcire cu H2 a generatoarelor electrice, ca urmare a înghețării buteliilor de CO2, conducerea CEH precizează că această posibilitate este EXCLUSĂ, în urma îndeplinirii condițiilor tehnice de securitate și depozitare.

În raportul prezentat prefectului județului Hunedoara se precizează că reluarea distribuirii agentului termic pentru municipiul Deva poate avea loc la sfârșitul lunii martie, în funcție atît de plata datoriilor CEH către  distribuitorul de gaze naturale și către transportatorul cărbunelui pe calea ferată cât și de cantitatea de cărbune extras de la minele funcționale din Valea Jiului.

De asemenea, potrivit conducerii CEH, starea de sănătate a salariaților nu este afectată de funcționarea sau nefuncționarea termocentralei Mintia.

Totodată, potrivit documentelor prezentate, Sucursala Electrocentrale Paroșeni îndeplinește toate cerințele de mediu, având autorizație integrată de mediu pentru activitatea de producere a anergiei electrice și a energiei termice.

La finalul întâlnirii, prefectul Călin Petru Marian, a cerut conducerii CEH ca, zilnic, să prezinte situația activității complexului, pe cele două mari componente, extracția de cărbune și producerea energiei electrice și termice. Astfel, în urma producției de cărbune și a situației financiare, reluarea furnizării agentului termic pentru municipiul Deva să poată avea loc în cel mai scurt timp.

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII HUNEDOARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii