Penitenciarul Bârcea Mare  își sporește numărul de locuri, dar și confortul. Însă...

Penitenciarul Bârcea Mare  își sporește numărul de locuri, dar și confortul. Însă lucrările au termen de execuție de doi ani

Timp de citire: 2 minute

Penitenciarul Bârcea Mare se pregătește vara aceasta de lucrări de modernizare. Se vor realiza reparații capitale la cele două clădiri destinate detenției, A și C, se vor adăuga spații de detnție noi, se vor reorganiza spațiile adiacente se va izola termic penitenciarul și în plus se vor amenaja și aleile curții interioare.  În prezent sunt 50 de camere de detenție  cu o capacitate de 530 persoane, iar după reabilitare și recompartimentare vor fi 93 de camere de detenție, cu suprafețe de 29-30 mp, inclusiv grupuri sanitare și o capacitate de 575 locuri. În momentul de față este în derulare o licitție pentru dirigenția de șantier care va supraveghea lucrările  de intervenții la imobile,  de natura reparațiilor capitale și  modernizarea  spațiilor de detenție din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare.

Conducerea penitenciarului a cerut și a obținut de la minister banii necesari la care a adăugat și o sumă importantă din resursele proprii. În total reparațiile sunt estimate la peste 9.450.000 lei. Constructorul a fist stabilit, tot prin licitație,  chiar înainte de Paști. După emiterea ordinului de începere a  lucrărilor acestea vor trebui predate în 24 de luni, deci transformarea penitenciarului va dura cel puțin doi ani.

Proiectul cuprinde consolidarea structurii de rezistență,  fizisaje, amenajări, izolare exterioară, lucrări de instalații termice, instalații electrice, instalații curenți slabi instalații sanitare. Se urmărește îmbunătățirea  condițiilor de igienă și confort interior, reducerea pierderilor de căldură și consumului energetic, îmbunătățirea normelor de siguranță.

Penitenciarul este format din două construcții identice parte și etaj, pereți beton și cărămidă arsă, pentru care s va realiza recompartimentare, reparațiiși  anvelopare. Corpul A va cuprinde două secții de detenție, cu 13 camere – 81 de locuri și alta cu 10 camere, 7 celule 3 infirmerii, 59 de locuri , sală de mese, spațiu sanitar pentru dușuri, un birou supraveghetor și șef de secție. În aripa dreaptă se va amenaja zona medicală cu sală de așteptare, cabinet stomatologic, consultații, sală de tratamente, două încăperi izolator, una pentru recoltare spută.

La etajul corpului C , în capul scărilor se vor amenaja un birou de supraveghetor, unul pentru șeful de secție, stânga- dreapta accesului se vor amenaja două secții de detenție cu 15, respectiv 13 camere de detenție,  173 de locuri, cu săli de mese, dușuri, capelă. În locul celor două săli de sport de la E1 și E5 se va amenaja doar una la E3-4, cluburile din cadrul secțiilor E1, E2, E6 se vor muta în E5, destimat activităților socio-recreative, cu săli de clasă, cabinete, bibliotecă, cancelarie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii