Pe 6 August, de data asta confirmat: Premierul Ludovic Orban și delegația...

Pe 6 August, de data asta confirmat: Premierul Ludovic Orban și delegația de miniștri vor fi alături de oficialitățile petroșenene, de primarul Petroșaniului și de mineri la manifestările dedicate Zilei Minerului din Parcul Central. Dar și la redeschiderea Muzeului Mineritului!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Surse din cadrul PNL Petroșani ne-au confirmat încă o dată marți, 4 august, că primul-ministru Ludovic Orban și delegația din care vor face parte ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan și doamna Vetuța Stănescu, secretar de stat în cadrul MLPDA au stabilite la Petroșani, pentru ziua de joi, 6 august, cel puțin două acțiuni clare. Ceea ce este iar important de știut este că primul-ministru a confirmat marți prezența în Valea Jiului.

Manifestări dedicate Zilei Minerului

Prima acțiune de care vorbim va viza manifestarea din Parcul Central „Carol Schreter”, de lângă „Statuia Minerului”, dedicată „Zilei Minerului”, unde oficialitățile locale, în frunte cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, alături de invitații din delegația guvernamentală, vor depune coroane și jerbe de flori și vor ține alocuțiuni legate de această zi specială a ortacilor de pe tot cuprinsul Văii Jiului. Încă nu se știe exact ora când va începe această acțiune, dar se știe intervalul orar: între 12:00 şi 12:30.

Redeschiderea Muzeului Mineritului, după amplele lucrări de reabilitare

Din parcul mare al Petroșaniului toată lumea va merge la Muzeul Mineritului, acolo unde va avea loc, cum spuneam și în ediția de ieri, redeschiderea singurului muzeu de acest gen din țară, reabilitat și modernizat de primărie cu bani europeni, nu mai puțin decât un milion de euro fiind valoarea acestui proiect, cea mai mare sumă pentru acest gen de proiecte culturale din Valea Jiului. Intervalul orar preconizat a începe festivitățile legate de inaugurarea muzeului este stabilit între 13:00 şi 13:30.

Îl așteaptă sau nu, cei din CEH se vor trezi oare cu primul-ministru peste ei? Rămâne de văzut.

Din anumite surse CEH, aflăm că n-ar fi exclus ca primul-ministru și ministrul Economiei să treacă pragul pentru câteva zeci de minute și pe la sediul complexului energetic de pe strada Timișoarei. Poate că odată ajunși acolo, problemele mineritului Văii Jiului vor fi discutate mai concret ca prin sălile ministerelor din Capitală și de la București vor veni de data aceasta și ceva noi și viabile soluții pentru minele de huilă rămase cât și pentru problemele cu care se confruntă ortacii noștri, nu de azi de ieri ci de zeci de ani de zile (lipsa de materiale, lipsa de noi investiții miniere și multe altele de care se tot discută, lucruri greu auzite din păcate de ministere sau guverne, indiferent de culoarea politică, promise de multe ori a se rezolva, dar rămase la stadiul de promisiuni neonorate cam în 90% din cazuri).

Dacă premierul ar vedea monstruozitatea de clădire de pe strada Timișoarei și-ar face cruce și ar scuipa în sân…

Tot pe strada Timișoarei poate că premierul va vedea și acea clădire fantomă, fostă clădire militară, actualmente în patrimoniul Ministerului de Interne, de care presa scrie de vreo trei decenii, dar niciodată nimeni n-a dat până acum un răspuns clar de rezolvare, decât multe povești învelite frumos în staniol. Poate citind aceste rânduri, cineva din delegație îi va șopti și premierului Orban și acesta va elibera în sfârșit căile birocratice, stufoase nevoie mare, rezolvând mai repede treaba (o chestiune ce s-ar putea rezolva în maxim o lună dacă cineva din minister ar dori să scape Petroșaniul de acel adevărat monstru imobiliar și de acel spațiu dezafectat și infect ce se află vizavi de Clubul Copiilor și Elevilor Petroșani!).

Pe măsură ce mai aflăm alte date legate de vizita primului-ministru în Valea Jiului vom reveni în ediția de mâine.

Premierul Ludovic Orban se va afla în Valea Jiului, în data de 6 august, împreună cu o echipă guvernamentală, pentru a participa la unele acţiuni dedicate „Zilei Minerului”.

Reprezentanţii Guvernului României vor fi prezenţi la Lupeni, începând cu ora 10.00 (depuneri de coroane la Uzina Electrică şi la Monumentul “Lupeni ’29”) şi la Petroşani în „Parcul Carol Schreter” (ora 12.30) şi „Muzeul Mineritului” – ora 13.30.

Oportunităţi foto şi video la Lupeni şi Parcul Carol Schreter Petroşani.

Briefing de presă/declaraţii de presă la „Muzeul Mineritului” – Petroşani – ora 13.30.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii