Pe 22 ianuarie / Pensionarii petroșeneni ies în stradă

Pe 22 ianuarie / Pensionarii petroșeneni ies în stradă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În ediția de ieri a ZVJ v-am informat despre mitingul din fața casei de cultură din Petroșani și de marșul pensionarilor, acțiuni organizate pentru ziua de vineri, 22 ianuarie, de către Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului, dar pentru care se aștepta aprobarea din partea unei comisii încă de joia trecută de când s-a depus cererea.

 

Miercuri, 20 ianuarie, Ion Hortopan, președintele Ligii Pensionarilor Minieri Valea Jiului, ne-a comunicat că această aprobare a venit și nu sunt probleme. Prin urmare, manifestările legate de „respectarea și aplicarea Legii Pensiilor, privind creșterea punctului de pensie cu procentul legal de 40%, lege promulgată și de președintele țării și adoptată în parlament anul trecut” vor avea loc. Vă mulțumim că luați în seamă și problemele pensionarilor, indiferent că sunt foști mineri sau nu”.

„Ei bine, traseul marșului celor maxim 100 de persoane (cât ne dă voie legea) include Piața Victoria – Casa de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulămiță” – sensul giratoriu din zona Spitalului de Urgență Petroșani, dar nu va fi marș pe carosabil, ci doar pe trotuar. Așa ni s-a aprobat, așa vom face. Mitingul va avea loc tot unde stabilisem, în fața casei de cultură, iar intervalul orar al întregii manifestații rămâne același, vineri, între 11,00 și 13,00”, ne-a mai spus Ion Hortopan.

Să sper că premierul Câțu va arăta că face parte din poporul român și va reveni asupra tăierii salariilor unor categorii de bugetari (aceea e o prosteală cu „înghețarea”…) și asupra măririi pensiilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii